×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Φυσικά Αποσμητικά: Ο Κρυμμένος Θησαυρός για την Υγεία του Δέρματος

Καταχωρήθηκε στις2023-07-31

Στην εποχή που ζούμε, το ενδιαφέρον για τα φυσικά αποσμητικά έχει φτάσει στα ύψη. Ωστόσο, για την επιλογή του κατάλληλου φυσικού αποσμητικού, πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε την περιοχή που εφαρμόζονται, δηλαδή τις μασχάλες!

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σωστή επιλογή ενός φυσικού αποσμητικού.

Η περιοχή των μασχαλών

Αρχικά, ας δούμε κάποιες ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή της μασχάλης.

  •          Το δέρμα των μασχαλών είναι πιο λεπτό από το δέρμα στα άλλα μέρη του σώματός μας
  •          Το δέρμα των μασχαλών δεν εκτίθεται σε εξωτερικά στοιχεία όπως το ηλιακό φως που μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο σκληρό
  •          Η τριβή που συμβαίνει όταν οι μασχάλες τρίβονται στο δέρμα ή στα ρούχα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος
  •          Οι μασχάλες φιλοξενούν πολλά νεύρα και λεμφαδένες

 Και συνεχίζονται οι ιδιαιτερότητες των μασχαλών..

  •          Οι μασχάλες είναι η πιο ευαίσθητη στην ανάπτυξη βακτηρίων περιοχή του σώματος.

  •          Οι μασχάλες έχουν ιδρωτοποιούς αδένες οι οποίοι όταν αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματος παίρνουν εντολή να απελευθερώσουν ιδρώτα, μία διαδικασία απόλυτα φυσική για την ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και επί πλέον για την αποβολή τοξινών.

  •          Ενώ σε όλο το σώμα οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι εκκρίνεις, στις μασχάλες (όπως και σε άλλα ιδιαίτερα μέρη του σώματος μας) οι αδένες είναι αποκρίνεις που παράγουν ιδρώτα πλούσιο σε πρωτεΐνη που προσελκύει ιδιαιτέρως βακτήρια.
  •          Επίσης έχουν  pH 6,5 αντί για pH 5,5  που έχει το υπόλοιπο σώμα, που σημαίνει ότι δεν καλύπτονται από την προστασία του «όξινου μανδύα» και έτσι να είναι εκτεθειμένες πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη βακτηρίων.

Πως να αντιμετωπίσω την κακοσμία;

Όπως είδαμε και πάνω, είναι εύκολη λοιπόν η ανάπτυξη βακτηρίων στον ιδρώτα των μασχαλών και καθώς τα βακτήρια διασπώνται. Παράγουν δηλαδή ουσίες με έντονη οσμή. Επειδή η μασχάλη εμποδίζει την εξάτμιση αυτών των ουσιών, συνήθως δημιουργείται πολύ δυσάρεστη οσμή. Συνεπώς, επειδή τα σημάδια της εφίδρωσης και η μυρωδιά του σώματος που μπορεί να προκύψουν είναι αντιαισθητικά και οπωσδήποτε ενοχλητικά, η φροντίδα της μασχάλης κατά το πλείστον είναι αφιερωμένη στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της εφίδρωσης.

Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες προϊόντων για την αντιμετώπιση της κακοσμίας: 

α) Αντιιδρωτικά προϊόντα: 

Τα ενεργά συστατικά των αντιιδρωτικών είναι άλατα αλουμινίου όπως το χλωριούχο αλουμίνιο. Αυτά δρουν στους εκκρινείς και αποκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες φράζοντας τους λιγότερο ή περισσότερο αλλά  «αναστρέψιμα» τους πόρους τους. Κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό όμως έστω προσωρινά ή περιορισμένη φραγή και αποτροπή μίας φυσικής διαδικασίας του σώματος μας που έχει σκοπό την ρύθμιση της θερμοκρασίας του και την αποβολή τοξινών; 

β) Αποσμητικά προϊόντα στα οποία υπάρχουν δύο κατηγορίες:

β1 χημικά): είναι τα αποσμητικά που περιέχουν τεχνητά χημικά συστατικά και μέσω αυτών γίνεται η απόσμηση κυρίως από την αντισηπτική τους δράση κατά των βακτηρίων τα οποία παράγουν ουσίες που προκαλούν την έντονη και δυσάρεστη οσμή όπως:

  1.        Προπυλενογλυκόλη
  2.        Άλατα Αλουμινίου
  3.        Παραμπέν (Parabens)
  4.        Αναστολεις εφύδρωσης
  5.        Απορροφητές εφύδρωσης (πυρίτιο)
  6.        Οινόπνευμα

Δυστυχώς, τα χημικά συστατικά των αποσμητικών έχουν συνδεθεί με μια σειρά προβλημάτων υγείας. Η ασφάλεια αυτών των χημικών ουσιών βρίσκεται αρκετά συχνά υπό αμφισβήτηση.

Β2 φυσικά): είναι τα αποσμητικά που περιέχουν μόνο φυσικά συστατικά και τα οποία χαρακτηρίζονται από την έντονη αντισηπτική τους δράση κατά των βακτηρίων τα οποία ενοχοποιούνται για την έντονα δυσάρεστη οσμή. Η NATURE WAY παράγει «πολύτιμα» αποσμητικά με βάση τον Άργυρο δηλαδή νανοσωματίδια Αργύρου που βρίσκονται σε αιώρηση σε αποσταγμένο νερό, Κολλοειδής Άργυρος. Χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση του Αμερικανικού πανεπιστημίου Χαρβάρτ που αποδεικνύει την ισχυρότατη αντισηπτική δράση του Κολλοειδούς Αργύρου.

Η έρευνα έγινε για την δυνατότητα αντιμετώπισης γαστρεντερικών βακτηριακών στελεχών με διάφορα αντιβακτηριακά προϊόντα, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το φυσικό αντισηπτικό Κολλοειδούς Αργύρου με περιεκτικότητα μόνο 3ppm ή ποσοστιαία 0,0003% είναι αποτελεσματική όσο και η γνωστή απολυμαντική ουσία χλωραμίνη σε ποσοστό 5%. Αν λάβουμε επίσης δεδομένο ότι ο Κολλοειδής Άργυρος, δρα ως προληπτική και προστατευτική ασπίδα ενάντια στις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι γνωστό ότι βλάπτουν ορατά και γερνούν το δέρμα έχει άριστες καταπραϋντικές ιδιότητες και διεγείρει την ελαστικότητα του δέρματος συμπεραίνουμε ότι ίσως είναι το πιο κατάλληλο συστατικό για την περιποίηση των μασχαλών.

Ποια φυσικά αποσμητικά να επιλέξω;

Το φυσικό αποσμητικό Κολλοειδούς Αργύρου προσφέρει την ισχυρότερη προστασία από τα βακτήρια που δημιουργούν τις δυσάρεστες οσμές στις μασχάλες καθώς επίσης και την καλύτερη περιποίηση στο ευαίσθητο δέρμα τους.

Τα αποσμητικά της NATURE WAY με βασικό συστατικό τα νανοσωματίδια Αργύρου την σταθεροποίηση τους από Οξείδιο του Ψευδαργύρου καθώς και με την συνεπικουρία της Αλόης Βέρα και Γλυκερίνης χωρίς οσμή ή με την συμμετοχή αισθησιακής οσμής , αρώματος - αιθέριου ελαίου εσπεριδοειδών ή λεβάντας, προσφέρουν την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα που μπορεί να προσφέρει φυσικό αποσμητικό ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

 

 

Σχετικά προϊόντα
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Φυσικό αποσμητικό με κολλοειδή άργυρο κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και φιλικό για όλους τους τύπους δέρματος.
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Φυσικό αποσμητικό με κολλοειδή άργυρο κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και φιλικό για όλους τους τύπους δέρματος.
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Φυσικό αποσμητικό με κολλοειδή άργυρο κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και φιλικό για όλους τους τύπους δέρματος.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος