×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Τα καλύτερα αντηλιακά για το 2023

Καταχωρήθηκε στις2023-07-27

Τα καλύτερα αντηλιακά για πρόσωπο και σώμα που όλοι αξίζει να εντάξουν στη συλλογή τους! Συγκεκριμένα, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, είναι σημαντικό να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην αντηλιακή μας προστασία. Ενώ όλοι αγαπάμε τον ήλιο και τις ζεστές ημέρες που μας γεμίζουν χαρά και ευχαρίστηση, οι ακτίνες UVA και UVB μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο δέρμα και όχι μόνο.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τις επιπτώσεις της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο, κάποιες συμβουλές προστασίας και τα best sellers της αγοράς για την απόλυτη προστασία!

Η σημασία της αντηλιακής προστασίας

Αρχικά, παρά το γεγονός ότι ο ήλιος βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D και στην ολική βελτίωση της διάθεσής μας, μπορεί να έχει αρκετά σοβαρές επιπτώσεις. Για ακρίβεια, επηρεάζει αρνητικά την υγεία του δέρματος, αλλά και την υγεία μας γενικότερα αν δεν προστατευτούμε κατάλληλα. Ας δούμε αναλυτικά τους κυριότερους λόγους που είναι σημαντική η χρήση αντηλιακού:

1. Προστασία από τις επιβλαβείς UV ακτίνες: Η υπεριώδης ακτινοβολία αποτελείται από UVA, UVB και UVC ακτίνες. Πιο συγκεκριμένα, οι ακτίνες UVB είναι υπεύθυνες για τα ηλιακά εγκαύματα και την πάχυνση του δέρματος. Από την άλλη, οι UVA ακτίνες αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος και προκαλούν πρόωρη γήρανση.

2. Πρόληψη καρκίνου του δέρματος: Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Τα καλύτερα αντηλιακά όμως της αγοράς μειώνουν αυτόν τον κίνδυνο, κάνοντας το δέρμα να είναι λιγότερο ευάλωτο.

3. Πρόληψη πρόωρης γήρανσης: Οι UV ακτίνες έχουν την τάση να προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος, που εκδηλώνεται με ρυτίδες, κηλίδες και απώλεια ελαστικότητας. Γι’ αυτό η χρήση αντηλιακού μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος.

4. Προστασία από ηλιακές εγκαύματα: Τα ηλιακά εγκαύματα είναι επώδυνα και μπορούν να προκαλέσουν «ζημιά» στο δέρμα. Η χρήση αντηλιακού όμως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ηλιακών εγκαυμάτων.

5. Προστασία από αλλεργία στον ήλιο: Ορισμένοι άνθρωποι αντιδρούν υπερβολικά στην ηλιακή ακτινοβολία, εμφανίζοντας αλλεργικές αντιδράσεις όπως φαγούρα ή εξάνθημα. Η χρήση αντηλιακού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτών των αντιδράσεων.

Τα καλύτερα αντηλιακά για ισχυρή προστασία

Suncare Anti-Spot Cream SPF50+ Αντηλιακή Κρέμα κατά των Πανάδων, 30ml

Η αντηλιακή κρέμα Froika Sun Care Anti-Spot Tube SPF50 είναι ιδανική για πανάδες και φακίδες. Περιλαμβάνει λευκαντική αντιγηραντική κυτταρική προστασία και προφυλάσσει το δέρμα από τα επιβλαβής επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και τις αντιδράσεις φωτοευαισθησίας.

AVENE Soins Solaire Cream SPF50+ Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου για Ξηρό/ Πολύ Ξηρό Δέρμα, 50ml

Το αντηλιακό προσώπου Avène Creme SPF50+ προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο. Επιπλέον, χαρίζει άμεση αίσθηση άνεσης και ανακούφισης στο δέρμα. Ενισχύει το επίπεδο προστασίας του δέρματος από τη φωτογήρανση που συνδέεται με το μπλε φως και προσφέρει έτσι το υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τις βαθιές και ορατές βλάβες του δέρματος.

BODERM Prototype Face Cream Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF50+ 50ml

Αντιηλιακό Προσώπου BODERM με δείκτη 50+ που προσφέρει υψηλή προστασία από τον ήλιο. Συγκεκριμένα, προφυλάσσει και προστατεύει το δέρμα από την ακτινική κερατίαση. Είναι ανθεκτικό στο νερό και έχει ανάλαφρη αίσθηση.

Πως να επιλέξω το κατάλληλο αντηλιακό;

Γενικότερα, τα αντηλιακά λειτουργούν είτε απορροφώντας, είτε ανακλώντας τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου από το δέρμα. Η αποτελεσματικότητα ενός αντηλιακού καθορίζεται από τον δείκτη προστασίας του από τον ήλιο (SPF).

Ειδικά, ο δείκτης προστασίας από τον ήλιο (SPF) μετρά τη διάρκεια που το δέρμα προστατεύεται από τις ακτίνες UVB. Για παράδειγμα, αν το δέρμα σας κοκκινίζει μετά από 10 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, ένα αντηλιακό με SPF 30 θα εμποδίσει το 30% των UVB ακτίνων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε δύο ώρες, ειδικά αν κολυμπάτε ή είστε σε έντονη έκθεση στον ήλιο.

Συμβουλές για τη σωστή εφαρμογή των αντηλιακών

Όπως αναφέραμε και πριν, η σωστή εφαρμογή των αντηλιακών προϊόντων είναι κρίσιμη για την προστασία του δέρματος. Παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι εφαρμόζετε σωστά τα καλύτερα αντηλιακά.

  1.        Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν: Επιλέξτε αντηλιακό με ευρύ φάσμα προστασίας, που προστατεύει από τις UVA και UVB ακτινοβολίες. Επίσης, επιλέξτε κρέμες με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 30 και άνω).
  2.        Εφαρμόστε εγκαίρως: Εφαρμόστε το αντηλιακό τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο, ώστε να δώσετε χρόνο στο προϊόν να απορροφηθεί από το δέρμα.
  3.        Επαναλάβετε την εφαρμογή: Επαναλάβετε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε 2 ώρες ή πιο συχνά αν κολυμπάτε ή ιδρώνετε έντονα.
  4.        Προσέξτε τις ευαίσθητες περιοχές: Μην ξεχνάτε να εφαρμόσετε αντηλιακό στις ευαίσθητες περιοχές όπως τα χείλη, τα αυτιά, τον λαιμό και το πίσω μέρος των ποδιών.
  5.        Αποφεύγετε τον ήλιο τις ώρες αιχμής: Προσπαθήστε να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες μεταξύ 12 μ.μ. και 4 μ.μ., καθώς εκείνες είναι οι πιο επικίνδυνες ώρες για την ηλιακή ακτινοβολία.
  6.        Χρησιμοποιήστε προστατευτικά ρούχα: Φορέστε κατάλληλα ρούχα, όπως καπέλα με φαρδύ χείλος και μακρυμάνικα μπλουζάκια, για να προστατεύσετε το δέρμα σας.

Τα καλύτερα αντηλιακά για παιδιά

MUSTELA Very High Protection Sun Lotion SPF50+ Aντηλιακό Προσώπου & Σώματος Πολύ Υψηλής Προστασίας 100ml

Το Αντηλιακό Προσώπου υψηλής προστασίας Mustela με δείκτη SPF 50+, προστατεύει το ευαίσθητο, το μη ανεκτικό, το ατοπικό και το φωτοευαίσθητο δέρμα από τις ακτίνες UVΑ και UVB. Επίσης, είναι ανθεκτικό στην άμμο και στο νερό, αλλά και την επαφή με την πετσέτα και τα ρούχα.

PHARMASEPT Heliodor Baby Sun Cream SPF50 Βρεφικό Αντηλιακό για Πρόσωπο & Σώμα 100ml

Η βρεφική αντηλιακή κρέμα προσώπου και σώματος Heliodor Baby Sun Cream SPF50 της Pharmasept περιέχει 100% φυσικό φίλτρο από οξείδιο του ψευδαργύρου σε non-nano μορφή που προσφέρει υψηλή προστασία ευρέος φάσματος (UVA, UVB, IR ακτινοβολία και blue light).

 

Frezyderm Baby Sun Care SPF25 - Αντηλιακό γαλάκτωμα για βρέφη (100ml) / Από τη γέννηση έως ενός έτους

Το αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματοςBaby Sun Care SPF25 της Frezyderm είναι κατάλληλο για βρέφη έως 1 έτους.

Συμπέρασμα

Επιλέγοντας τα καλύτερα αντηλιακά για το 2023, επενδύετε στην προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο. Είτε πρόκειται για ευαίσθητα δέρματα, είτε αναζητάτε μια εύκολη σε εφαρμογή επιλογή, υπάρχει ένα αντηλιακό προϊόν εκεί έξω που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες σας.

 

 

 

 

 

Ετικέτα: Αντηλιακά
Σχετικά προϊόντα
FROIKA Suncare Anti-Spot Cream SPF50+ Αντηλιακή Κρέμα κατά των Πανάδων, 30ml FROIKA Suncare Anti-Spot Cream SPF50+ Αντηλιακή Κρέμα κατά των Πανάδων, 30ml
-20%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Αντιηλιακή κρέμα προσώπου για πανάδες, φακίδες & καφέ κηλίδες με λευκαντική αντιγηραντική κυτταρική προστασία.
AVENE Soins Solaire Cream SPF50+ Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου για Ξηρό/ Πολύ Ξηρό Δέρμα, 50ml AVENE Soins Solaire Cream SPF50+ Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου για Ξηρό/ Πολύ Ξηρό Δέρμα, 50ml
-45.9%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Απαλή & βελούδινη αντιηλιακή κρέμα προσώπου για ξηρές επιδερμίδες που προσφέρει άμεση αίσθηση άνεσης.
MUSTELA Very High Protection Sun Lotion SPF50+ Aντηλιακό Προσώπου & Σώματος Πολύ Υψηλής Προστασίας 100ml MUSTELA Very High Protection Sun Lotion SPF50+ Aντηλιακό Προσώπου & Σώματος Πολύ Υψηλής Προστασίας 100ml
-40%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Ιδανικό και για το πρόσωπο αλλά και το σώμα, προστατεύει το ευαίσθητο, το μη ανεκτικό, το ατοπικό και το φωτοευαίσθητο δέρμα από τις ακτίνες UVΑ και UVB. Για μωρά και παιδιά. Χωρίς άρωμα, δεν αφήνει λευκά σημάδια. Από...
PHARMASEPT Heliodor Baby Sun Cream SPF50 Βρεφικό Αντηλιακό για Πρόσωπο & Σώμα 100ml PHARMASEPT Heliodor Baby Sun Cream SPF50 Βρεφικό Αντηλιακό για Πρόσωπο & Σώμα 100ml
-49.1%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Βρεφική αντηλιακή κρέμα για πρόσωπο & σώμα, υψηλής προστασίας, με 100% φυσικό φίλτρο από οξείδιο του ψευδαργύρου.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος