×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μηλόξιδο οφέλη και ιδιότητες!

Καταχωρήθηκε στις2021-10-30

Το μηλόξιδο είναι γνωστό από την αρχαιότητα, όχι μόνο σαν είδος διατροφής αλλά και σαν φάρμακο, καθώς το χρησιμοποιούσαν σαν θεραπευτικό μέσο για πολλές παθήσεις. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία του οργανισμού ήταν γνωστά πριν από πολλούς αιώνες. Χρησιμοποιούνταν από όλους τους στρατούς σαν αντισηπτικό, αντιβακτηριδιακό και τονωτικό.

Δημιουργείται από τη ζύμωση του χυμού των μήλων. Κατά τη διαδικασία της ζύμωσης τα σάκχαρα του χυμού αρχικά μετατρέπονται σε αλκοόλη και στη συνέχεια σε οξικό οξύ (ξίδι).

Συστατικά

Το μηλόξιδο αποτελείται κυρίως από οξικό οξύ (acetic acid) και σε αυτό οφείλει την όξινη γεύση του. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, προβιοτικά και ένζυμα (ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, β-καροτένιο, γαλλικό, μηλικό, καφεϊκό και χλωρογενικό οξύ, βιταμίνες Β12, Β9, πηκτίνη).

Ιδιότητες

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ρυθμίζει τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα, βοηθά στην εξισορρόπηση του pHστον οργανισμό, μειώνει τις χρόνιες φλεγμονές, αποτρέπει τις ασθένειες, ενισχύει τον μεταβολισμό, διευκολύνει την πέψη, ανακουφίζει από αλλεργίες, ημικρανίες, άσθμα, ναυτία, σκοτώνει τους μύκητες, διαλύει τις πέτρες των νεφρών, σκοτώνει τις ψείρες, αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα, ενισχύει την απώλεια βάρους, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Tο Goli Nutrition Apple Cider Vinegar Gummy, είναι τα πρώτα ζελεδάκια στον κόσμο, από μηλόξιδο που παράγεται από οργανικά μήλα. Παρέχουν τα οφέλη του παραδοσιακού μηλόξιδου χωρίς την έντονη όξινη γεύση. Είναι βιολογικά, χωρίς γλουτένη και ζελατίνη.

Συστατικά

Βιολογικό μηλόξιδο, οργανικό ρόδι, παντζάρι (για ευχάριστη γεύση), πηκτίνη, βιταμίνες Β12, Β9, κιτρικό οξύ, βιολογικό καρότο και μήλα (για χρώμα). Τα συστατικά αυτά βοηθούν στην μετατροπή της τροφής σε ενέργεια, τονώνουν τον οργανισμό, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, υποστηρίζουν τη λειτουργία της καρδιάς και προάγουν τη γενική υγεία και ευεξία του οργανισμού.

Το Goli Nutrition Apple Cider Vinegar Gummy, χάρη στα συστατικά που περιέχει προσφέρει τα εξής:

  • Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Δίνει στο σώμα ενέργεια καθώς βοηθά στην μετατροπή της τροφής σε κυτταρική ενέργεια.
  • Βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων ομοκυστεΐνης η οποία υποστηρίζει τη λειτουργία μια υγιούς καρδιάς.
  • Η πλούσια περιεκτικότητα σε κάλιο βοηθά την υγιή ανάπτυξη των οστών, των μυών και των δοντιών.
  • Μειώνει τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα.
  • Βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
  • Βοηθά στην μείωση του σωματικού βάρους.
  • Βοηθά στην πέψη καθώς περιέχει πηκτίνη ένα πρεβιοτικό (ειδική μορφή ινών), το οποίο θρέφει τα υγιή βακτήρια (προβιοτικά), τα οποία βρίσκονται στο γαστρεντερικό μας σύστημα, διευκολύνοντας την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και των απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων.
  • Τονώνει την επιδερμίδα. Το μηλικό οξύ επιταχύνει και ενισχύει τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του σώματος και βοηθά τους πόρους να μη φράζουν.
  • Καταπολεμά την πιτυρίδα και τις ψείρες, καθαρίζει τα μαλλιά και τους χαρίζει λάμψη και υγεία.
  • Δρα σαν αποσμητικό. Σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την οσμή του σώματος.
  • Καταπολεμά την ουλίτιδα και την κακοσμία του στόματος.
  • Βοηθά στη βελτίωση της εντερικής χλωρίδας. Καταπολεμά την υπερανάπτυξη του μύκητα Candidaκαι άλλων ανεπιθύμητων βακτηριδίων.
  • Βοηθά το σώμα να μεταβολίζει τα θρεπτικά συστατικά πιο αποτελεσματικά ενισχύοντας τον υγιή μεταβολισμό.
  • Βιταμίνη Β12: Υποστηρίζει την παραγωγή της κυτταρικής ενέργειας στο σώμα, διασπώντας την τροφή που καταναλώνουμε σε διαθέσιμη ενέργεια καλύπτοντας τις ανάγκες όλης της ημέρας.
  • Βιταμίνη Β9 (φολικό οξύ): Είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει τη γενική υγεία και ευεξία του οργανισμού.
  • Πηκτίνη (πρεβιοτικό): Είναι μια μοναδική ίνα που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά με ευεργετικά οφέλη στον οργανισμό.

Πάντα χρησιμοποιούμε τα συμπληρώματα διατροφής με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού μας.

 

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος