×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μαύρο σκόρδο η σύγχρονη υπερτροφή!

Καταχωρήθηκε στις2021-08-14

Το μαύρο σκόρδο τα τελευταία χρόνια θεωρείται μία νέα υπερτροφή, χάρη στα πολλά οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας τα ευεργετικά συστατικά του με τις άπειρες θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες του. Αν και στην εποχή μας χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια, ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι ήταν γνωστό στην αρχαιότητα. Το κατανάλωναν οι στρατιώτες πριν την μάχη και ιδιαίτερα οι Σπαρτιάτες.

Προέλευση

Το μαύρο σκόρδο είναι παράγωγο του κοινού λευκού σκόρδου. Το μαύρο χρώμα του είναι αποτέλεσμα ζύμωσης, στην οποία υπόκειται το λευκό σκόρδο σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλά επίπεδα υγρασίας για περίπου ένα μήνα. Κατόπιν ακολουθεί η διαδικασία ωρίμανσης για 45 ημέρες όπου παλαιώνεται, οξειδώνεται και τα λιποδιαλυτά συστατικά του μετατρέπονται σε υδατοδιαλυτά με αποτέλεσμα να γίνεται ηπιότερο, γλυκύτερο και πιο εύπεπτο.

Συστατικά

Περιέχει κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, ασβέστιο και πολλά υδατοδιαλυτά αμινοξέα, τα οποία περιέχονται σε τετραπλάσια συγκέντρωση από αυτήν του λευκού σκόρδου. Επίσης η αντιοξειδωτική του δύναμη είναι δύο φορές ισχυρότερη από του λευκού. Το σημαντικότερο συστατικό του είναι η S-Allylcysteine (Αλλυλκυστεΐνη) η οποία είναι συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο της Κυστεΐνης. Βρίσκεται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της Αλλισίνης του σκόρδου.

Ιδιότητες

Έχει τις ίδιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό σκόρδο, αλλά είναι πιο δυνατό κατά το διπλάσιο.

  • Βελτιώνει την αρτηριακή πίεση
  • Προστατεύει την καρδιά
  • Μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και LDL χοληστερόλης στο αίμα
  • Αυξάνει το επίπεδο HDL χοληστερόλης στο αίμα
  • Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και δρα κατά της γήρανσης
  • Έχει αντιμικροβιακές αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες
  • Συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων της νόσου του Αλτσχάιμερ
  • Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου
  • Προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις

Το συμπλήρωμα διατροφής FULL HEALTH Black Aged Garlic standarized extract 60 φυτοκάψουλες περιέχει το μοναδικό εκχύλισμα μαύρου σκόρδου σε καθαρή μορφή, χωρίς πρόσθετες ουσίες, ένα προϊόν υψηλής ποιότητας με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του μαύρου σκόρδου, ένα όπλο της φύσης για δυνατό γεμάτο ενέργεια, υγιή οργανισμό.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος