×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Cistus Creticus – Κίστος ο Κρητικός, ένα κορυφαίο, πανίσχυρο, μυθικό θεραπευτικό βότανο!

Καταχωρήθηκε στις2021-08-05

Ο Κίστος ο Κρητικός ή Λάδανο ή Λαδανιά ή το άγριο τριαντάφυλλο των βράχων (Hoary Rock-rose) είναι ένα θαμνώδες φυτό της οικογένειας Cistaceae (Κιστιδών) με ροζ άνθη και χνουδωτά φύλλα. Αναπτύσσεται κυρίως στα ξηρά και βραχώδη μέρη και απαντάται σε μεγάλους πληθυσμούς κυρίως στην Κρήτη και στη Χαλκιδική αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας καθώς και στη Μεσόγειο.

Ο Κίστος είναι αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό γνωστό από την αρχαιότητα. Ο βλαστός και τα φύλλα του περιέχουν μια βαλσαμώδη ρητινική ύλη το λάβδανο ή λάδανο. Αναφορές για τη ρητίνη (λάδανο), η οποία θεωρείται μια από τις ισχυρότερες, έχουμε από σχεδόν όλους τους γιατρούς της αρχαιότητας, όπως τον Ιπποκράτη, τον Διοσκουρίδη, τον Γαληνό, τον Θεόφραστο κ.ά. Από την εποχή του Ιπποκράτη έχει χρησιμοποιηθεί σαν αλοιφή και αφέψημα για διάφορες παθήσεις του οργανισμού και του δέρματος. Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες (βιταμίνη Ρ) από οποιοδήποτε φυτό στην Ευρώπη, με εκπληκτική ικανότητα καταστροφής των ελευθέρων ριζών και υψηλή αντιοξειδωτική δράση.

Μελισσοκομία

Ο Κίστος είναι κατεξοχήν μελισσοτροφικό φυτό με μεγάλη μελισσοκομική αξία. Τα άνθη του είναι τα αγαπημένα των μελισσών λόγω της μεγάλης περιόδου ανθοφορίας (Δεκέμβριος – Ιούλιος). Οι μέλισσες συλλέγουν άφθονη και καλής ποιότητας γύρη καθώς και πλούσιο νέκταρ και παράγουν εξαιρετικό μέλι. Επίσης από τα φύλλα του συλλέγουν τη ρητίνη (λάδανο) και φτιάχνουν πρόπολη.

Οι πολυφαινόλες

Οι πολυφαινόλες είναι φυτοχημικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά και στις φυτικές τροφές, τα προστατεύουν από εξωτερικούς παράγοντες όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και οι μικροβιακές εισβολές, ενισχύοντας τη φυσική τους άμυνα. Αποτελούν μερικές από τις καλύτερες αντιοξειδωτικές διατροφικές ουσίες και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προστατεύουν τον εγκέφαλο, την καρδιά και την υγεία του εντέρου. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες δείχνουν να επιδρούν ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό έχοντας αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, αντικαρκινικές, αντιμικροβιακές και αντιαλλεργικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην πέψη των θρεπτικών συστατικών. Τέλος, μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς βοηθούν στη μείωση εμφάνισης πολλών παραγόντων που τα προκαλούν, όπως η χοληστερίνη, ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπέρταση. Μελέτες έχουν υποδείξει ότι οι πολυφαινόλες μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου-2 χάρη στην ιδιότητά τους να ενισχύουν την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη. Οι πολυφαινόλες μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην πρόληψη ορισμένων καρκίνων μειώνοντας το οξειδωτικό στρες, τη φλεγμονή και την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Επίσης, οι πολυφαινόλες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του εκφυλισμού της υγείας του εγκεφάλου, βοηθώντας στη μείωση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής, δύο παραγόντων που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Ιδιότητες

Ο Κίστος διαθέτει πολλές βιολογικές ιδιότητες και αποτελεί μια πλούσια πηγή βιοδραστικών συστατικών.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες (Ίδρυμα Lefo Ahrensburg, καθηγητής Claus Peter Siegers, Dr. Vinzeuz Nowak, Dr. Frank Petereit).

  • Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και καταπολεμά την πρόωρη γήρανση.
  • Περιορίζει τις οξειδωτικές βλάβες στους ιστούς.
  • Αποτοξινώνει το σώμα και αποβάλλει τα τοξικά βαρέα μέταλλα που προκαλούνται από τον καπνό των τσιγάρων, την περιβαλλοντική ρύπανση κ.ά.
  • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Προλαμβάνει και αποτρέπει τις μολύνσεις από βακτήρια και ιούς.
  • Προστατεύει την καρδιά.
  • Προσφέρει ανακούφιση στο πεπτικό σύστημα.
  • Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.
  • Βοηθά στις παθήσεις του δέρματος (φαγούρα, αλλεργία, ξηρότητα κ.ά.).
  • Έχει ευεργετικά οφέλη στην επιδερμίδα.
  • Καταπολεμά πολλούς επιβλαβείς μικροοργανισμούς όπως E. Coli, Κάντιντα, Ελικοβακτηρίδιο.
  • Υποστηρίζει την υγιή βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου.
  • Καταπολεμά τους ιούς της γρίπης και των πτηνών (Η1Ν1 και Η7Ν7).
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Στο εμπόριο κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές, όπως αιθέριο έλαιο, ανθόνερο, βοτανόλαδο (ήπια εκχύλιση σε ελαιόλαδο), βάμμα (εκχύλισμα σε αλκοολούχο διάλυμα), καθώς και σαν συμπλήρωμα διατροφής.

Επίσης, χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, σαπωνοποιία και είναι απαραίτητο συστατικό σε αναπλαστικές και αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου και λοσιόν.

Το συμπλήρωμα διατροφής FULL HEALTH Cistus Creticus Extract 90 φυτικές κάψουλες του φυτού Cistus Creticus με τη μορφή τυποποιημένου εκχυλίσματος με εγγυημένο περιεχόμενο 20% πολυφαινολών, είναι ένα φυτικό εκχύλισμα σε σκόνη υψηλότερης ποιότητας χωρίς τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και τροποποιημένα συστατικά.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του το κάνουν πολύ αποτελεσματικό και πανίσχυρο απέναντι σε μύκητες, βακτήρια και ιούς, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την τόνωση του ανοσοποιητικού, την προστασία της καρδιάς και τη διατήρηση της υγείας και ευεξίας του οργανισμού.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος