×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Αποτοξίνωση με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής!

Καταχωρήθηκε στις2020-12-27

Οι τοξίνες είναι βλαβερές ουσίες που συγκεντρώνονται στον οργανισμό μας, είτε σαν προϊόντα του μεταβολισμού, είτε σαν ουσίες που προσλαμβάνει το σώμα μέσω της τροφής, της αναπνοής και του νερού. Η αποτοξίνωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού και γίνεται από διάφορα όργανα όπως οι νεφροί, το συκώτι και οι πνεύμονες.

Μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βοηθάει το σώμα μας να αντιμετωπίσει τις ελεύθερες ρίζες και να αποβάλλει τις τοξίνες. Σε αυτό θα βοηθήσουν οι πολύτιμες βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν. Το σώμα μας αναδιοργανώνεται, αποβάλλει τις τοξίνες, αποκτά καλή υγεία και αλλάζει η διάθεσή μας.

Από τα πιο σημαντικα αντιοξιδωτικά που μπορούμε εύκολα να βάλουμε στην καθημερινότητά μας είναι η βιταμίνη C, E, B το σελήνιο, λυκοπένιο κ.ά.

Βιταμίνες που βοηθούν στην αποτοξίνωση:

  • Συμπλήρωμα Βιταμίνης C
    Η βιταμίνη C ενισχύει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού μας, τονώνει το ανοσοποιητικό, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, γεγονός που είναι συνδεδεμένο και με την αντιγηραντική της ικανότητα. Δίνει ζωντάνια, ενέργεια και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου καθώς και στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.
  • Συμπληρωμα Βιταμίνης E
    Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό. Εναποτίθεται στις μεμβράνες των κυττάρων, εξουδετερώνοντας έτσι τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα του σώματος. Προλαμβάνει την καταστροφή των κυττάρων άρα και τη γήρανση, για αυτό είναι γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλής στον γυναικείο πληθυσμό. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι η ιδιότητά της να προσφέρει ασπίδα προστασίας στις μεμβράνες των κυττάρων. Παράλληλα, συμμετέχει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και στον σχηματισμό των μυών και άλλων ιστών.
  • Συμπλήρωμα βιταμινών B
    Οι βιταμίνες B1,B3 και B5, βοηθούν το σώμα να αυξήσει τα επίπεδα της ενέργειάς του. Οι βιταμίνες B6 και B12, συμβάλλουν σημαντικά στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι πολύ σημαντικές στις γυναίκες κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στους άνδρες αυξάνουν την τεστοστερόνη, και βοηθούν στην αύξηση της μυϊκής μάζας.
  • Σελήνιο
    Το σελήνιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο εξουδετερώνει τις πλεονάζουσες ελεύθερες ρίζες οι οποίες δημιουργούνται από τον έντονο τρόπο ζωής, όπως ξενύχτια, κάπνισμα, αλκοόλ και προστατεύει τα κύτταρα από πιθανές βλάβες εξαιτίας του οξειδωτικού στρες. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, προστατεύοντάς τον από το οξειδωτικό στρες. Είναι ένα βασικό μικροθρεπτικό στοιχείο με πολύ μεγάλη μεταβολική σημασία, συμβάλλοντας έτσι και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Λυκοπένιο
    Το λυκοπένιο είναι ένα φυτικό συστατικό με αντιοξειδωτική δράση και έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, από την προστασία ενάντια στο έγκαυμα μέχρι τον μειωμένο κίνδυνο καρκίνου. Έχει ισχυρή δράση κατά των ελεύθερων ριζών και προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Εκτός από την αντιοξειδωτική του δράση, το λυκοπένιο μπορεί να παρέχει οφέλη και μέσω άλλων μηχανισμών, όπως η κυτταρική επικοινωνία και η παρεμβολή του σε ορμονικούς, ανοσολογικούς και μεταβολικούς μηχανισμούς. Μετά την απορρόφησή του από το έντερο, εναποτίθεται στο συκώτι, στους πνεύμονες, στον προστάτη, στο παχύ έντερο και στο δέρμα.
  • Συμπλήρωμα Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων
    Τα Ωμέγα-3 βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, βελτιώνουν την όραση, βοηθούν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου καθώς και στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους.

Αποτοξίνωση και βότανα

Τα πιο αποτελεσματικά βότανα για αποτοξίνωση είναι:

  • Γαϊδουράγκαθο
    Το γαϊδουράγκαθο βοηθά στην αποτοξίνωση του συκωτιού. Περιέχει τη δραστική ουσία σιλυμαρίνη, η οποία εμποδίζει τις τοξίνες να εισχωρήσουν στα ηπατικά κύτταρα. Επίσης συμβάλλει στην αναγέννηση των κατεστραμμένων κυττάρων του ήπατος και βοηθά στις παθήσεις της χολής.
  • Αγκινάρα
    Η αγκινάρα περιέχει τις ουσίες κυναρίνη και λισυμαρίνη οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη ροή της χολής στο συκώτι με αποτέλεσμα τον καλύτερο μεταβολισμό των λιπών, καθώς και στον καθαρισμό του αίματος.
  • Τσουκνίδα
    Η τσουκνίδα είναι ιδανική για αποτοξίνωση καθώς και για μείωση της κατακράτησης και του πρηξίματος, χάρη στις διουρητικές της ιδιότητες. Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής και στον καθαρισμό του αίματος.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος