×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Βρεφική διατροφή!

Καταχωρήθηκε στις2021-01-03

Από την στιγμή της γέννησης, ξεκινά η βρεφική ηλικία του μωρού και ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους της ζωής του.

Κατά το πρώτο εξάμηνο, όλες οι ανάγκες για την ανάπτυξη του βρέφους καλύπτονται από το μητρικό γάλα, το οποίο αποτελεί την κύρια τροφή του. Είναι η μοναδική πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών, καθώς και προστασίας του βρέφους από λοιμώξεις και αλλεργίες.

Όμως για τα βρέφη που για κάποιους λόγους δεν μπορούν να θηλάσουν, υπάρχουν γάλατα του εμπορίου τα οποία παράγονται από επεξεργασμένο αγελαδινό γάλα. Τα βρεφικά γάλατα κατασκευάζονται με πρότυπο το μητρικό γάλα και η σύστασή τους προσαρμόζεται με αυτήν του μητρικού. Είναι η μόνη ασφαλής επιλογή σίτισης για βρέφη που δεν θηλάζουν, καθώς είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του βρέφους. Επίσης υπάρχουν ειδικά γάλατα, για βρέφη που εμφανίζουν κάποια διαταραχή, όπως χαμηλό βάρος γέννησης, δυσανεξία στη λακτόζη κ.ά.

Μετά τους 4 με 6 μήνες αρχίζει με τον απογαλακτισμό του βρέφους, η σταδιακή εισαγωγή τροφών στη διατροφή του, σε πολτοποιημένη μορφή (φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι). Όμως το μητρικό ή βρεφικό γάλα εξακολουθεί να καλύπτει κατά το ήμισυ τις διατροφικές ανάγκες του βρέφους για την ανάπτυξή του, ως προς τις καινούριες ημι-στέρεες τροφές του.

Σημαντική λύση σας προσφέρουν οι βρεφικές τροφές του εμπορίου, στην περίπτωση που είστε εκτός σπιτιού με το μωρό σας. Είναι ασφαλείς, βολικές, εύκολες και καλύπτουν όλες τις διατροφικές απαιτήσεις του βρέφους. Κυκλοφορούν σε επιδόρπιο με φρούτα, σε πλήρες βρεφικό γεύμα με λαχανικά, δημητριακά, κρέας και καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες του βρέφους σε πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του μωρού σας.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος