×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Πώς θα θωρακίσω το ανοσοποιητικό μου;

Καταχωρήθηκε στις2020-11-22

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η άμυνα του οργανισμού μας σε επιβλαβείς παράγοντες για την υγεία μας, όπως βακτήρια και ιοί. Κατά τις εποχικές αλλαγές (φθινόπωρο, χειμώνας), κάνουν την εμφάνισή τους οι ιώσεις και η εποχική γρίπη, λόγω της αλλαγής που βιώνει και ο οργανισμός μας στα επίπεδα της ενέργειάς του. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας και να θωρακίσουμε την υγεία μας.

Διατροφή

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα όπως σελήνιο, ψευδάργυρος, σίδηρος, Ω3 λιπαρά οξέα, Βιταμίνη C, E, A, B2, B6 κ.ά αποτελεί τη βάση για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και σημαντικό σύμμαχο για καλή υγεία και ενισχύουν τον οργανισμό.

Τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά στοιχεία είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, το γάλα, το γιαούρτι, το μέλι, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα όσπρια, το σκόρδο. Παράλληλα με τις τροφές, ευεργετική δράση στον οργανισμό έχουν και τα βότανα. Το πράσινο τσάι, το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο, η εχινάκεια, η σπιρουλίνα, η πρόπολη προσφέρουν τόνωση, έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, καταπολεμούν τους ιούς και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Άσκηση

Εφαρμόζοντας τακτικά δραστηριότητες, όπως περπάτημα, ποδήλατο, χαλαρό τρέξιμο (ακόμη και τώρα στην περίοδο του περιορισμού των μετακινήσεων, τηρώντας όμως αυστηρά τους κανόνες κυκλοφορίας και τα μέτρα ατομικής προστασίας), ενεργοποιούμε και ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επίσης μειώνουμε το στρες (το οποίο επηρεάζει αρνητικά την συνολική υγεία του οργανισμού), χαρίζουμε ευεξία στον οργανισμό μας και τον καθιστούμε λιγότερο ευάλωτο στις ιώσεις (κρυολόγημα, γρίπη).

Καλός ύπνος

Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη να ξεκουράζεται σωστά. Ένας ύπνος με επαρκή διάρκεια και ποιότητα βοηθά στην ευκολότερη καταπολέμηση κάποιου ιού που πιθανόν να έχει εκτεθεί ή και στην γρηγορότερη ανάρρωση εάν νοσήσει.

Καλή ψυχολογία

Η πνευματική υγεία επηρεάζει και την σωματική υγεία. Διάφορες μελέτες έδειξαν ότι το άγχος αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Παρατηρήθηκε ότι σε ανθρώπους με αυξημένα επίπεδα των ορμονών του στρες, οι λοιμώξεις είχαν περισσότερη διάρκεια. Αντίθετα η διασκέδαση, το γέλιο, η μουσική είχαν θετική επίδραση στην υγεία τους. Την περίοδο αυτή που λόγω των περιοριστικών μέτρων αδυνατούμε να έχουμε κοινωνικές επαφές, μπορούμε να χαλαρώσουμε ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή επικοινωνώντας τηλεφωνικά με φίλους. Κάνοντας γενικά πράγματα που μας προσφέρουν ευχαρίστηση και μας κάνουν να νιώθουμε καλά «ανεβάζουμε» την ψυχολογίας μας.

Συμπληρώματα διατροφής

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας, πολλές φορές δεν μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε την υγιεινή διατροφή που επιθυμούμε, με αποτέλεσμα να μην προσλαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Μπορούμε όμως να ενισχύσουμε τη δράση της τροφής με τα κατάλληλα συμπληρώματα παράλληλα με τα γεύματά μας, για να μπορεί ο οργανισμός μας να αντιμετωπίσει τους διάφορους κινδύνους (μικρόβια, ιοί κ.ά.).

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν τα συμπληρώματα διατροφής συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού και μας χαρίζουν ευεξία, τόνωση, ενέργεια και υγεία.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος