×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

FULL HEALTH Natural Vitamin K2 (MK7) 150mcg 60 φυτοκάψουλες

Κωδικός:
61350 (Απαραίτητος για τηλεφωνικές παραγγελίες)
Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Barcode: 5200421900001
Κατασκευαστής:
Περιορισμένη προσφορά
18,00 € 13,50 €
ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ 4.5€
Αγαπημένα(1)
Περιγραφή

Εγκυμοσύνη - Θηλασμός

Συμπληρωματα διατροφης


 

Natural Vitamin K2 (MK7) 150mcg 60 φυτοκάψουλες

100% Φυσικό προιόν απο ΝΑΤΤΟ. Παραμένει στο σώμα για περισσότερο χρόνο έχει μεγαλύτερο χρόνο ημιζωής.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:Βιταμίνη Κ2 με την μορφή της ΜΚ7, πίτουρο ρυζιού, φυτική κυτταρίνη(κάψουλα), στεαρικό μαγνήσιο.
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού.
ΧΩΡΙΣ:τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Διατροφικές πληροφορίες         1caps          ΣΗΔ

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2                       150 mcg           202.2%
ως ΜΚ7-

Αριθ.Γνωστ.Ε.Ο.Φ : 54749/06-05-2019(Ο αριθ.Γνωστ.Ε.Ο.Φ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας)

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
EFSA: 2009*7(9):1228
Η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Η βιταμίνη Κ συμβάλλει στη φυσιολογική πήξη του αίματος.

H ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Υπάρχει μια «τακτική» στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής η οποία έχει σαν μοντέλο την ταυτόχρονη ύπαρξη στο ίδιο σκεύασμα της βιταμίνης Κ2 με την βιταμίνη D3. Αυτή η τακτική δημιουργεί περιορισμούς και ίσως και επιπλοκές, και αυτό γιατί οι ανάγκες σε βιταμίνη D3 ποικίλουν και διαφοροποιούνται σε κάθε άτομο, ενώ η δοσολογία της Κ2 είναι σχετικά σταθερή για όλους. Αυτό σημαίνει ότι ο διατροφολόγος ή ο θεραπευτής για να δώσει περισσότερη βιταμίνη D3, επειδή είναι αναγκαίο για τον χρήστη, δίνει μαζί και περισσότερη από το αναγκαίο βιταμίνη Κ2.Επιπλέον, η βιταμίνη Κ2, έχει εφαρμογές πολύ περισσότερες σαν μεμονωμένο συστατικό, σε καταστάσεις που δεν χρειάζεται η D3. Η FULL HEALTH, δημιούργησε το NATURAL K2, χωρίς D3, ακριβώς για τους παραπάνω λόγους.Και για να γίνει απλά κατανοητό:Όταν παίρνουμε συμπλήρωμα βιταμίνης D3 με σκοπό την αύξηση της οστικής πυκνότητας, πρέπει να το παίρνουμε μαζί με Κ2 για να ενεργοποιούνται οι πρωτεΐνες οι οποίες όταν είναι ενεργές και σε επάρκεια, λειτουργούν ως “τροχονόμος” για το ασβέστιο, καθοδηγώντας το στα οστά και όχι στα αγγεία για καθίζηση. Αντίθετα η χρήση της Κ2 δεν επιβάλλει την ταυτόχρονη χορήγηση βιταμίνης D3.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2
Η ομάδα της βιταμίνης Κ είναι λιποδιαλυτές βιταμίνες κυρίως γνωστές για το ρόλο που διαδραματίζουν στην πήξη του αίματος. Η ανακάλυψή της τη δεκαετία του 1930 ώθησε τους ερευνητές σε ένα πλήθος μελετών, που με τα χρόνια οδήγησαν και σε άλλες πολύ σημαντικές δράσεις της. Η Κ1 δρα κυρίως στο συκώτι, ενεργοποιώντας πρωτεΐνες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος. Οι μενακινόνες βρίσκονται σε διάφορες μορφές. Η πιο σταθερή και δραστική μενακινόνη φαίνεται να είναι η ΜΚ-7. Βασική πηγή μενακινονών στη διατροφή του ανθρώπου είναι το νάτο (natto), ένα προϊόν ζύμωσης των φασολιών σόγιας που οι Ασιάτες καταναλώνουν φανατικά, τα κίτρινα τυριά και πολύ λιγότερο ο κρόκος του αυγού και το βούτυρο.

ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Κ1 & Κ2 ΔΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!
Η Κ1 ενεργοποιεί πρωτεΐνες που εμπλέκονται στη θρόμβωση του αίματος ενώ η Κ2 είναι υπεύθυνη για το μεταβολισμό του ασβεστίου., αλλά παρόλα αυτά έχουν μια μικρή επικάλυψη όσον αφορά το ρόλο τους. Η Κ1 παίζει ένα μικρό ρόλο στην προώθηση του ασβεστίου στα οστά ενώ η Κ2 παίζει κι αυτή ένα μικρό ρόλο στην πήξη του αίματος, αλλά μόνο σε υψηλά επίπεδα πρόσληψης. Τέλος, η βιταμίνη Κ1 πηγαίνει κατευθείαν στο συκώτι και δουλεύει αποκλειστικά στην πήξη του αίματος ενώ η Κ2 πηγαίνει στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, στα οστά και σε όλους τους ιστούς στο σώμα παίρνοντας το ασβέστιο από εκεί που δεν χρειάζεται να βρίσκεται.

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Κ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:
• Δυσλειτουργιών και παθολογίας στο έντερο
• Μακροχρόνιας λήψης αντιβιοτικών
• Λήψης στατινών
• Στους καρκινοπαθείς που υπόκεινται σε χημειοθεραπεία
• Στα άτομα που κάνουν αιμοκάθαρση
• Στα άτομα που πάσχουν από διαταραχές που δημιουργούν δυσαπορρόφηση των λιπαρών (π.χ. κοιλιοκάκη, χολοστατικές ηπατικές νόσους, παγκρεατίτιδα, νόσος του Crohn)

ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Κ2
Έλλειψη βιταμίνης Κ αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αιμορραγιών. Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας σε βιταμίνη Κ είναι το εύκολο μελάνιασμα, οι συχνές ρινορραγίες, η αιμορραγία των ούλων, η βαριά εμμηνορρυσία, η παρουσία αίματος στα ούρα και/ή τα κόπρανα. Και εργαστηριακά, κλινικά ο αυξημένος χρόνο προθρομβίνης (PT/INR).

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ
Η Κ2, ενεργοποιεί μια πρωτεΐνη που ονομάζεταιοστεοκαλσίνηη οποία βάζει το ασβέστιο στα οστά και τα δόντια. Αν λείπει η βιταμίνη Κ2 από τον οργανισμό, η οστεοκαλσίνη καθίσταται άχρηστη γιατί παραμένει αδρανής και το ασβέστιο κυκλοφορεί στο αίμα χωρίς σκοπό με αποτέλεσμα να μην τοποθετείται στα οστά. Αντίθετα, τοποθετείται στις αρτηρίες αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή. Η βιταμίνη Κ2 είναι το κλειδί για να εισέρχεται το ασβέστιο στα οστά και να μην εισέρχεται στη αρτηρίες. Εμποδίζει την ασβέστωση των αρτηριών ενεργοποιώντας μια πρωτεΐνη που ονομάζεταιMGP (matrix gla protein).Η MGP βγάζει το ασβέστιο από τους μαλακούς ιστούς όπως είναι οι αρτηρίες και οι φλέβες, όπου το μέταλλο κάνει ζημιά.Η αρρύθμιστη εναπόθεση ασβεστίου στο σώμα όταν λείπει η Κ2 μπορεί να δημιουργήσει και άλλες μικρές αλλά επώδυνες επιπλοκές όπως: η άκανθα στην φτέρνα και οι κάλοι.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2 ΣΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ-(ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΣΤΑΤΙΝΗΣ)
Σε αντίθεση με την τρέχουσα πεποίθηση ότι η μείωση της χοληστερόλης με στατίνες μειώνει την αθηροσκλήρωση, παρουσιάζουμε μια προοπτική ότι οι στατίνες μπορεί να προκαλούν την ασβεστοποίηση της στεφανιαίας αρτηρίας και μπορούν να λειτουργήσουν ως μιτοχονδριακές τοξίνες που παρεμποδίζουν τη μυϊκή λειτουργία στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία μέσω της εξάντλησης του συνένζυμου Q10. Οι στατίνες αναστέλλουν τη σύνθεση της βιταμίνης Κ2, του συμπαράγοντα για την ενεργοποίηση της Gla-πρωτεΐνης του πλέγματος, η οποία με τη σειρά της προστατεύει τις αρτηρίες από την ασβεστοποίηση.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25655639

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2 ΚΑΙ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Η ασβεστοποίηση των στεφανιαίων αγγείων αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αιτίες γήρανσης του καρδιαγγειακού μας συστήματος και εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων. Μεγάλες επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η βιταμίνη Κ2 μπορεί να αποτρέψει την ασβεστοποίηση των στεφανιαίων αγγείων της καρδιάς. Η βιταμίνη Κ είναι ουσιώδης για τη σύνθεση των βιολογικά ενεργών συστατικών της προθρομβίνης, που συμμετέχουν στην πήξη του αίματος και άλλων για τη μεταφορά ασβεστίου στο σώμα για το σχηματισμό των οστών. Το 2004, η μελέτη του Rotterdam, έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν 45mcg βιταμίνης Κ2 καθημερινά, ζουν περισσότερο από άλλους που λαμβάνουν 12mcg ημερησίως. Στη μελέτη Prospect, παρακολουθήθηκαν 16.000 άνθρωποι επί δέκα χρόνια. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 10mcg βιταμίνης Κ2 επιπλέον στη διατροφή είχε ως αποτέλεσμα 9% λιγότερα καρδιακά επεισόδια. Έχει αποδειχθεί ότι η βιταμίνη Κ είναι λύση για να μη εναποτεθεί το ασβέστιο στην αθηροσκληρωτική πλάκα.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2 ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η βιταμίνη Κ2 συγκεκριμένα ερευνάται για την πιθανή προστατευτική δράση της ενάντια σε συγκεκριμένες μορφές καρκίνου. Μία μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα περισσότερων από 11.000 ανδρών για πάνω από 9 χρόνια περίπου αποκάλυψε έναν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε άτομα που είχαν μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμίνης Κ2 (όχι όμως και βιταμίνης Κ1). Εμφανίζει ένα ευρύ φάσμα τοξικότητας προς ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων διαφορετικής προέλευσης. (β) προκαλεί απόπτωση παρεμβαίνοντας σε πολλαπλούς μηχανισμούς οι οποίοι θεωρούνται κεντρικοί για την ανάπτυξη και εξέλιξη του καρκίνου. (γ) Μπορεί να αναστέλλει πολλαπλές οδούς σηματοδότησης οι οποίες συχνά απορρυθμίζονται σε καρκίνους ανθρώπου και σχετίζονται με αντοχή στο φάρμακο.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5593683/

Πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν ότι η K αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων μέσω άλλων μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένης της απόπτωσης, της διακοπής του κυτταρικού κύκλου, της αυτοφαγίας και της διαμόρφωσης διαφόρων παραγόντων μεταγραφής.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2 ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ
Ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι λάμβαναν υψηλές ποσότητες βιταμίνης Κ είχαν κατά 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου-2. Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα άτομα που παίρνουν βιταμίνη Κ παρουσίασαν βελτίωση στην αντίσταση των ιστών στην ινσουλίνη. Μελέτες έδειξαν ότι η οστεοκαλσίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της ινσουλίνης. Μέσω της απελευθέρωσης ορμόνης από το λιπώδη ιστό, αυξάνει την ευαισθησία των κυττάρων στην ινσουλίνη. Έχει βρεθεί ότι υψηλότερα επίπεδα της βιταμίνης Κ2 στο αίμα σχετίζονται με αυξημένα επίπεδα της οστεοκαλσίνης. Έτσι, η βιταμίνη Κ2 μπορεί να μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και το μεταβολικό σύνδρομο.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2 ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΡΥΤΙΔΕΣ
Τα ίδια προβλήματα ασβεστοποίησης που σκληραίνουν τις αρτηρίες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την συνδετική ελαστίνη, η οποία διατηρεί το δέρμα σου απαλό και λεπτό. Χωρίς αρκετή βιταμίνη Κ στη διατροφή σου, το ασβέστιο μπορεί να εναποτεθεί στις ίνες ελαστίνης του δέρματος και να τις σκληρύνει προκαλώντας ρυτίδες. Η βιταμίνη Κ είναι, ακόμα, αναγκαία για τη δημιουργία συγκεκριμένων πρωτεϊνών που διατηρούν υγιή τα κύτταρα του δέρματος και μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλές αναφορές για θεραπείες με τοπική χρήση της βιταμίνης Κ, οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη της ακμής και την επούλωση του δέρματος που επηρεάζεται από τα σημάδια της ακμής. Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Κ προστατεύει το δέρμα από τη γήρανση άρα προστατεύει την ελαστικότητά του από τις ρυτίδες, ενώ σε συνδυασμό με ρετινόλη (βιταμίνη Α) βελτιώνει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2 ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ
Η K2 διαδραματίζει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την ανάπτυξη των δοντιών του εμβρύου, της κατάλληλης μορφής του προσώπου,για τη διαμόρφωση ισχυρών οστών, ενώ επίσης βοηθάει κατά την παιδική ηλικία στην πρόληψη της τερηδόνας και στην σωστή ανάπτυξη του σκελετού στην εφηβεία. Η βιταμίνη Κ2 είναι απαραίτητη και στο θηλασμό. Επίσης είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας (κύρια δόντια, πρόληψη τερηδόνας και σωστής μορφοποίησης σκελετού).

 

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
61350
ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σχετικά προϊόντα
UGA VitaDHA Materna 450 30softgels UGA VitaDHA Materna 450 30softgels
-35%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

17,97 € 27,65 €
Το VitaDHA® Materna 450 περιέχει l-methylfolate σε συνδυασμό με ωμέγα-3 DHA,απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών του εμβρύου και των βρεφών που θηλάζουν.
POWER HEALTH Platinum Range Folic Acid 400mg 30caps POWER HEALTH Platinum Range Folic Acid 400mg 30caps
-50%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και στη μείωση της κόπωσης.
VITABIOTICS Pregnacare Liquid 200ml VITABIOTICS Pregnacare Liquid 200ml
-32%
Περιορισμένη προσφορά
Προσωρινά μη διαθέσιμο

16,12 € 23,71 €
Πόσιμο συμπλήρωμα για τη διατροφική υποστήριξη των γυναικών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Συμβάλλει στην ενίσχυση του γυναικείου οργανισμού και την ομαλή διεξαγωγή της εγκυμοσύνης.
FRISO Frisomum DualCare Ρόφημα Γάλακτος σε Σκόνη για Εγκυμονούσες & Θηλάζουσες Μητέρες Γεύση Μέλι-Βανίλια 400gr FRISO Frisomum DualCare Ρόφημα Γάλακτος σε Σκόνη για Εγκυμονούσες & Θηλάζουσες Μητέρες Γεύση Μέλι-Βανίλια 400gr
-15%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Ρόφημα γάλακτος σε σκόνη, ειδικά σχεδιασμένο για εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες. Καλύπτει σε σημαντικό βαθμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Μενού