×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Τριχόπτωση, αίτια & αντιμετώπιση!

Καταχωρήθηκε στις2021-03-14

Η τριχόπτωση είναι μία φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης των τριχών του κεφαλιού μας. Καθημερινά χάνουμε 50 έως 100 τρίχες και αυτό οφείλεται στον κύκλο ζωής της τρίχας. Ο κάθε θύλακας στον οποίο αναπτύσσεται η τρίχα έχει το δικό του κύκλο ζωής. Δηλαδή η κάθε τρίχα αναπτύσσεται ξεχωριστά από τις άλλες γύρω της. Για τον λόγο αυτό το κεφάλι μας δεν είναι πάντα γεμάτο με πυκνά μαλλιά ή τα μαλλιά μας δεν πέφτουν όλα μαζί.

Ο κύκλος ζωής της τρίχας

Η τρίχα έχει τρεις φάσεις ζωής, οι οποίες είναι:

  1. Η αναγένεση (ανάπτυξη τρίχας).
  2. Η καταγένεση (προετοιμασία για πτώση της τρίχας).
  3. Η τελογένεση (ηρεμία, πτώση τρίχας).

Η αναγένεση είναι η περίοδος κατά την οποία παράγεται και αναπτύσσεται η τρίχα. Διαρκεί 1 έως 4 χρόνια. Οι νέες τρίχες αντικαθιστούν εκείνες που χάνουμε καθημερινά.

Η καταγένεση είναι η περίοδος όπου ολοκληρώνεται η φάση παραγωγής και ανάπτυξης της τρίχας. Η τρίχα παραμένει στη φάση αυτή 2 έως 3 εβδομάδες.

Η τελογένεση είναι η τελική φάση του κύκλου της ζωής της τρίχας. Η τρίχα περνά σε μία περίοδο ηρεμίας, παραμένει στο θύλακα για 3 μήνες, δεν αναπτύσσεται και πέφτει με το χτένισμα ή το λούσιμο. Μετά από την πτώση αρχίζει μία νέα φάση αναγένεσης.

Τα μαλλιά μας αναπτύσσονται σε διαδοχικούς κύκλους. Το 84% των μαλλιών μας βρίσκεται σε μόνιμη φάση ανάπτυξης, το 2% σε φάση σταθερότητας και το 14% σε φάση πτώσης. Κάθε θύλακας παράγει μια νέα τρίχα σε συνολικά 25 έως 30 κύκλους κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Μερικές φορές όμως οι κύκλοι ανάπτυξης της τρίχας μπορεί να διακοπούν ή να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες, όπως κληρονομικότητα, ορμόνες, γενική υγεία, κλίμα, θρέψη, λήψη φαρμάκων.

Βασικές αιτίες τριχόπτωσης:

  • Ανεπαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.
  • Ορμονικές αλλαγές, όπως εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, κλιμακτήριος, επιρροή ανδρικών ορμονών.
  • Κληρονομικότητα.
  • Χρόνιες παθήσεις.
  • Έντονο βούρτσισμα.
  • Λήψη φαρμάκων.
  • Ψυχολογικοί παράγοντες, όπως στρες, άγχος.
  • Εποχικές εναλλαγές. Την άνοιξη και το φθινόπωρο παρατηρείται αύξηση της πτώσης των μαλλιών, ενώ το καλοκαίρι τα μαλλιά πυκνώνουν.
  • Δερματικές παθήσεις τριχωτού κεφαλής.
  • Γήρανση.
  • Ατμοσφαιρική ρύπανση.
  • Διαδικασίες styling όπως χτένισμα, ίσιωμα.

Αντιμετώπιση

Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής με μια ολοκληρωμένη σύνθεση βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, δυναμώνουν την τρίχα και τρέφουν τη ρίζα.

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες D, C, E, B2, B5, B6, B8 τρέφουν τη ρίζα, βοηθούν τα αδύναμα μαλλιά που σπάνε, δυναμώνουν την τρίχα και βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα

Η L-λυσίνη, ο κιτρικός ψευδάργυρος, ο χαλκός, η βιοτίνη βοηθούν στην σύνθεση κολλαγόνου και κερατίνης που είναι απαραίτητα δομικά και θρεπτικά συστατικά της τρίχας και έχουν ευεργετικές ιδιότητες στην τριχόπτωση.

Τονωτικά σαμπουάν, λοσιόν, λάδια και αμπούλες

Ενισχύουν τη δράση των συμπληρωμάτων διατροφής κατά της τριχόπτωσης. Ειδικά σαμπουάν ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, διεγείρουν τους θύλακες, τονώνουν την τρίχα και την προστατεύουν από τις διαδικασίες styling και από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά.

Ειδικά λάδια με φυτικά και αιθέρια έλαια

Λάδια για ενδυνάμωση της τρίχας. Δυναμώνουν, λειαίνουν, χαρίζουν λάμψη και αποκαθιστούν την ελαστικότητα της τρίχας. Δίνουν ενυδάτωση και θρέψη.

Λοσιόν κατά της τριχόπτωσης με φυτικά εκχυλίσματα

Ενισχύουν την τριχοφυΐα και αυξάνουν τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, θρέφουν τη ρίζα και τονώνουν το δέρμα.

Αμπούλες με θρεπτικά συστατικά για εντατική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης και αραίωσης των μαλλιών

Ενισχύουν την ανθεκτικότητα της τρίχας, τονώνουν, δίνουν λάμψη και όγκο στα μαλλιά.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος