×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

FULL HEALTH Shilajit Extract 220mg Συμπλήρωμα Διατροφής με Shilajit 90caps

Συμπλήρωμα διατροφής για θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος και για δυνατά οστά.

Read moreShow less
Κωδικός:
Ω12721 (Απαραίτητος για τηλεφωνικές παραγγελίες)
Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Barcode: 5200421900605
Κατασκευαστής:
Περιορισμένη προσφορά
26,00 € 19,50 €
ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ 6.5€
Αγαπημένα(2)
Περιγραφή

Shilajit Extract 220mg Συμπλήρωμα Διατροφής με Shilajit 90caps

Το Shilajit, που ονομάζεται επίσης mumie ή moomiyo, είναι ένα μαύρο-καφέ εξίδρωμα από τα ιζηματογενή πετρώματα των παρθένων βουνών των Ιμαλαΐων σε υψόμετρο περίπου 10.000 ποδιών. Το Shilajit (asphaltum punjabianum) είναι είδος ορυκτής ρητίνης διαρρέει από ρωγμές στα βουνά και μπορεί να βρεθεί κυρίως στα Ιμαλάια, τον Καύκασο, το Αλτάι και άλλες ορεινές περιοχές. Η λέξη Shilajit σημαίνει  «κατακτητής βουνών και δολοφόνος αδυναμιών».Eίναι γνωστό στην ανθρωπότητα ως “φάρμακο” για περισσότερο από 3000 χρόνια.

Το Shilajit θεωρείται ένα από τα θαυμάσια φάρμακα της Αγιουρβέδα. Βρίσκεται στη χρήση από την προϊστορική περίοδο και υπάρχουν ενδείξεις χρήσης του Shilajit ως φαρμάκου στον πολιτισμό του Ινδού. Το Shilajit έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως πανάκεια και είναι μια ευπροσάρμοστη θεραπεία για την αποκατάσταση μυών, νεύρων και οστών.Είναι γνωστό ως ισχυρό τονωτικό των νεφρών και λέγεται ότι αυξάνει την βασική ενέργεια του σώματος, υπεύθυνη για τη σεξουαλική και πνευματική δύναμη.Το Shilajit είναι πραγματικά μια αξιοσημείωτη ουσία με μακρά ιστορία ανθρώπινης χρήσης και πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω έρευνες.

Το κύριο ενεργό συστατικό στο Shilajit, είναι τα μακρομόρια φουλβικών οξέων, το  καρβοξυλικό οξύ, χουμικό οξύ, φουλβικό οξύ, φαινολικά οξέα, σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο Στο οργανικό τμήμα περιέχεται άνθρακας, οξυγόνο, υδρογόνο και άζωτο στη σύνθεση διαφόρων οξέων, ρητινών και λευκωμάτων. Στο ανόργανο τμήμα περιέχονται ορυκτά ασβεστίου, νατρίου, καλίου μαγνησίου και αργιλίου. Εκτός από αυτά, υπάρχουν επίσης περίπου 30 μικροστοιχεία σπανίων γαιών: ρουβίδιο, καίσιο, βάριο, στρόντιο, μόλυβδος, χρώμιο, αντιμόνιο κ.ά.

Το shilajit (mumijo) είναι σύνθετος σχηματισμός.  Κάθε συστατικό του μπορεί να επιδράσει σε σημαντικές διεργασίες του οργανισμού και να επιτύχει την αναζωογόνηση των ιστών. Τα μικροϊχνοστοιχεία έχουν ουσιαστική δράση στο μεταβολισμό των λευκωμάτων, υδατανθράκων, λιπών και μετάλλων, στις οξειδοαναγωγικές διεργασίες και στην αναζωογόνηση.

Το κυριότερο και πολυτιμότερο συστατικό του shilajit είναι τα φουλβικά οξέα.

Το φουλβικό οξύ είναι αλκαλικό που αυτό σημαίνει ότι αποκαθιστά τα βέλτιστα επίπεδα pH του σώματος. Τα βέλτιστα επίπεδα pH συμβάλλουν στη βελτίωση της άμυνας του οργανισμού από μικροοργανισμούς και προωθούν την εξουδετέρωση των τοξινών που προκαλούν ασθένειες, εκφυλισμό και γήρανση.  Ένα από τα πιο γνωστά διατροφικά οφέλη του φουλβικού οξέος είναι η υποστήριξη της υγείας του εντέρου καθώς και η ενίσχυση του μεταβολισμού. Δεδομένου ότι το φουλβικό οξύ έχει πολύ μικρό μοριακό βάρος και μέγεθος, μπορεί να διεισδύσει στις κυτταρικές μεμβράνες και να μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στο κύτταρο. Με τη δράση του ενισχύει τη διαπερατότητα των τοιχωμάτων των κυττάρων, επιτρέποντας  την απορρόφηση μεγαλύτερων σωματιδίων! Αυτό βοηθά σε μεγάλο βαθμό την αφομοίωση  θρεπτικών ουσιών και βοηθά στο να εξοπλίσει τα κύτταρα με όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσουν τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για την πέψη. Ένα άλλο πλεονέκτημα του φουλβικού οξέος είναι ότι δημιουργεί ένα βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη  των προβιοτικών βακτηρίων.

Φουλβικό οξύ:

  • Ρυθμίζει και ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και εμφανίζει υπογλυκαιμική δράση.
  • Αυξάνει τη διαπερατότητα των κυτταρικών μεμβρανών.
  • Επιταχύνει τις διαδικασίες μεταβολισμού πρωτεϊνών και νουκλεϊκών οξέων.
  • Λειτουργεί ως καθαριστής ελευθέρων ριζών και αντιστρέφει τη ζημία που προκαλείται από τοξικές ουσίες.
  • Βοηθά στη μεταφορά θρεπτικών ουσιών βαθιά στον ιστό.
  • Επαναφέρει την ηλεκτροχημική ισορροπία και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Προωθεί την κίνηση των ανόργανων συστατικών, ιδίως ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου σε μυϊκούς ιστούς και οστά.

Βενζοπυρόνη:

  • Αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του εγκεφάλου.
  • Αναστέλλει την ανάπτυξη θετικών κατά gram βακτηρίων

Κύρια οφέλη:

Ενισχύει τον μεταβολισμό

Προστατεύει τη γνωστική λειτουργία και προάγει τη νοητική ευεξία

Το Shilajit έχει δείξει σημαντικές δυνατότητες στην πρόληψη της αυτο-συσσωμάτωσης των παθολογικών νηματίων  στον εγκέφαλο. Αυτό παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σχετιζόμενη με την ηλικία διανοητική παρακμή και την ανάπτυξη της νόσου Alzheimer .Το φουλβικό οξύ βοηθά στη μείωση του μήκους των ινιδίων tau και στη μορφολογία τους, αποδυναμώνοντας τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη και επιβραδύνοντας την πρόοδο της νόσου.

Οι δι-βενζο άλφα πυρόνες είναι σε θέση να περάσουν το φράγμα του εγκεφάλου αίματος (BBB) και να δράσουν ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον εγκέφαλο και τον νευρικό ιστό από βλάβες των ελεύθερων ριζών. Αναστέλλει επίσης το ένζυμο ακετυλοχολινεστεράση, αυξάνοντας έτσι την ακετυλοχολίνη. Τα χαμηλά επίπεδα ακετυλοχολίνης συνδέονται με αλτσχάιμερ, κακή μνήμη και συγκέντρωση

Υποστηρίζει την υγεία του ουροποιητικού συστήματος 

Είναι χρήσιμο στη θεραπεία της επώδυνης ούρησης, της κυστίτιδας, των λίθων, της ακράτειας και της γλυκοζουρίας, καθώς και της προστατίτιδας

Συμβάλλει στη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος

Ενισχύοντας τα επιθήλια του αναπνευστικού και πεπτικού συστήματος, ώστε να εμποδίζεται η είσοδος νοσογενών παραγόντων.

Συμβάλλει στη δημιουργία δυνατών οστών και αρθρώσεων, επιταχύνει την ανάκαμψη μετά από τραυματισμούς ή έντονη σωματική άσκηση

Eνισχύει το μεταβολισμό των ανόργανων συστατικών, επιταχύνει την επούλωση καταγμάτων και  τραυμάτων χάρη στο γρήγορο σχηματισμό οστικού τύλου. Βοηθά  την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυσικό στρόνδιο.

Η πρώτη επιστημονική έρευνα στον τομέα της γνώσης των ιαματικών ιδιοτήτων του mumijo ήταν η διδακτορική διατριβή του χειρουργού Α. Σακίροβ από την Τασκένδη. Ο συγγραφέας εξέτασε το mumijo όσον αφορά την ικανότητα της ουσίας να εξαλείψει τις συνέπειες τραυμάτων και καταγμάτων. Απέδειξε τη μεγάλη αποτελεσματικότητα του συμπληρώματος και το γεγονός, ότι η ουσία συμβάλλει στην ταχεία συγκόλληση των οστών, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη γενική κατάσταση του ασθενούς. Οι έρευνες του Σακίροβ έθεσαν τις βάσεις των επιστημονικών ελέγχων των ιαματικών ιδιοτήτων του mumijo στην τραυματολογία και σε άλλους τομείς της ιατρικής.

Υποστηρίζει τον ρυθμό του μεταβολισμού του λίπους

Χρήσιμο στο μεταβολικό σύνδρομο (υπερβολικό βάρος, υψηλή χοληστερόλη, χαμηλό θυρεοειδή και διαβήτη). (Pole, 2006) Μελέτες  έδειξαν ότι το shilajit προκαλεί σημαντική μείωση των επιπέδων γλυκόζης και βελτίωση του προφίλ λιπιδίων. (Ν. A. Trivedi, 2004)

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και την αντοχή . Δρα ως αντιγηραντικό

Το Shilajit είναι αντιοξειδωτικό (Acharya, 1988) και καταπολεμά  τη γήρανση.Επιπλέον, το φουλβικό οξύ  διευκολύνει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στα κύτταρα, γεγονός που επιταχύνει τη ροή των ηλεκτρονίων που χρησιμοποιούν τα μιτοχόνδρια όταν δημιουργούν ενέργεια. Με άλλα λόγια, το φουλβικό οξύ ενθαρρύνει το σώμα να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τον κανονικό!

Ενισχύει τη σεξουαλική ενέργεια,παραδοσιακά θεωρείται «αφροδισιακό»

Τα σπερματογόνα αποτελέσματά του αποδεικνύονται σε μια μελέτη ολιγοσπερμικών ασθενών. (Biswas TK, 2010)

Είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση θρομβοφλεβίτιδων

Αντιμετώπιση των αιμορροΐδων (σταθεροποιεί το επιθήλιο, σταματάει τον κνησμό και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Για πρώτη φορά το 1970 ο Τ. Αμπντουραχμάνοβ με τους συνεργάτες του χρησιμοποίησε το σκεύασμα για τη βοήθεια θρομβοφλεβίτιδων εν τω βάθει φλεβών των κάτω άκρων, χωρίς να χρησιμοποιήσει άλλα φάρμακα ή συμπληρωμάτων διατροφής. Το mumijo χορηγήθηκε σε δόση 0,3 g μία φορά την ημέρα για δέκα ημέρες. Οι ασθενείς δεν λάμβαναν κανένα άλλο φάρμακο, γεγονός που αποτελούσε επαναστατική προσέγγιση στη θεραπευτική εκείνης της εποχής. Τα αποτελέσματα της γενικής κλινικής, της βιοχημικής και της αιματολογικής ανάλυσης έδειξαν, ότι στους ασθενείς από την 3 έως την 6 ημέρα άρχισαν να εξαφανίζονται οι πόνοι, πέρασε η εξοίδηση του ασθενούς μέλους, η γενική κατάσταση βελτιώθηκε.

Προστατεύει το δέρμα

Ιδανική επιλογή για έκζεμα, ψωρίαση, ακμή. Αυξάνει τον τόνο του δέρματος, συμβάλλει στην εξομάλυνση των ρυτίδων, προφυλάσσει το δέρμα από τις δυσμενείς επιδράσεις του περιβάλλοντος, διεγείρει τις διεργασίες αναγέννησης του δέρματος και για το λόγο αυτό περιλαμβάνεται στη σύνθεση μέσων που μειώνουν και απαλείφουν τις ουλές.

Προστατεύει την αναπνοή, βελτιώνει την λειτουργία των πνευμόνων

Επιδρά ευνοϊκά στον οργανισμό στο βρογχικό άσθμα, τη βρογχίτιδα, την πνευμονία.

Για όλες τις φλεγμονές στο πεπτικό

Γρήγορη αντιμετώπιση του έλκους στομάχου – δωδεκαδάκτυλου . Το shilajit έχει δράση ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Eπιπλέον εχει σπασμολυτικές ιδιότητες με πολύ καλά αποτελέσματα σε κολικούς, δυσπεψία και κολίτιδες.

Αντιμετωπίζει τις χρόνιες αλλεργίες

Το mumijo είναι ένα από τα ισχυρότερα μέσα για τις αλλεργίες, με συνεχή λήψη η αλλεργία δεν ενοχλεί καθόλου

Ιδανικό για το λεμφοίδημα

Οι βενζο-πυρόνες μειώνουν τα οιδήματα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένου του λεμφοιδήματος και τηςελεφαντίασης , αυξάνοντας τον αριθμό των μακροφάγων και την φυσιολογική τους πρωτεόλυση. Έτσι απομακρύνουν την περίσσεια πρωτεΐνης, και  το οίδημα που προκαλείται από αυτήν.

Δοσολογία:

Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα 30 λεπτά πριν από το γεύμα.

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
Ω12721
ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σχετικά προϊόντα
HEALTH PRO Immunity Hot 14φακ. HEALTH PRO Immunity Hot 14φακ.
-30%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

10,33 € 14,76 €
Eνα ολοκληρωμένο συμπλήρωμα διατροφής, ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίζει τις ανάγκες του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού με συνδυασμό Σαμπούκου (Sambucus nigra), Βιταμίνης C, ψευδάργυρου και Ινουλίνης.
HEALTH PRO Immunity Max 30caps HEALTH PRO Immunity Max 30caps
-30%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

12,03 € 17,19 €
Το συμπλήρωμα διατροφής IMMUNITY MAX προσφέρει μια πρωτοποριακή φόρμουλα φυτικών εκχυλισμάτων Ανδρογραφίδαs (Andrographis paniculata), Πελαργόνιου (Pelargonium sidoides), Γλυκόριζαs, και βιταμίνης C με ψευδαργύρο, για...
VICAN Smart Gum Immune Support με Γεύση Πορτοκάλι 30τμχ VICAN Smart Gum Immune Support με Γεύση Πορτοκάλι 30τμχ
-42%
Περιορισμένη προσφορά
Προσωρινά μη διαθέσιμο
Συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες C & B6, ψευδάργυρο και σελήνιο που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
POWER HEALTH Liposomal Range Multivitamin 30caps & Δώρο Vitamin C 500mg 30caps POWER HEALTH Liposomal Range Multivitamin 30caps & Δώρο Vitamin C 500mg 30caps
-50%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Συνδυασμός από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία σε λιποσωμιακή μορφή με υψηλή σταθερότητα και βιοδιαθεσιμότητα για καλύτερη & παρατεταμένη αποδέσμευση στον οργανισμό.
UNI-PHARMA Tonosan Probio 20φακ. UNI-PHARMA Tonosan Probio 20φακ.
-35%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

19,52 € 30,03 €
Συμπλήρωμα διατροφής με 30 δισεκατομμύρια ζωντανά, κλινικά μελετημένα προβιοτικά στελέχη και Βιταμίνη D3 που συμβάλλει στη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
LERIVA Immuvit Vitamin D3 4000iu 60caps LERIVA Immuvit Vitamin D3 4000iu 60caps
-40%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Το Immuvit Vitamin D3 είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού και την καλή κατάσταση των μυών και των οστών.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος