FULL HEALTH L-Carnosine Base 500mg 60 φυτοκάψουλες
ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ 10.5
Συμπληρωματα διατροφης
L-Carnosine Base 500mg 60 φυτοκάψουλες
Συμπλήρωμα διατροφής με φυτική και φυσική καρνοσίνη.
Η καλύτερη σε ποιότητα καρνοσίνη της αγοράς.
Είναι 100% καθαρή, φυσική, φυτική L-carnosine στην υψηλότερη εργαστηριακά δοκιμασμένη ποιότητα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:βασική-φυτική μορφή καρνοσίνης, υλικό κάψουλας φυτική κυτταρίνη, αντιπηκτικός παράγοντας άλατα μαγνησίου λιπαρών οξέων(από λαχανικά).
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:Λαμβάνετε 2 κάψουλες την ημέρα.
ΧΩΡΙΣ:τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.
ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙΤΑΙ.
Θρεπτικά Συστατικά ανά 2 κάψουλες ΣΗΔ |
L-CARNOSINE 1000 mg ** |
Αριθ.Γνωστ.Ε.Ο.Φ : 84987/02-07-2019(Ο αριθ.Γνωστ.Ε.Ο.Φ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας)
Οι κάψουλες που παρασκευάζονται στη Γερμανία είναι κατάλληλες για χορτοφάγους και vegans. Επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα ενός υψηλής ποιότητας αντιγηραντικού προϊόντος!
• Παραγωγή σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας
• Δοκιμασμένη και ελεγμένη από ανεξάρτητο εξωτερικό εργαστήριο
• Προτείνεται για χορτοφάγους
• Δίνουμε προσοχή στα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας κατά τη διάρκεια της παραγωγής
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ
Η L-καρνοσίνη είναι ένα διπεπτίδιο, το οποίο αποτελείται από τα δύο αμινοξέα ιστιδίνη και β-αλανίνη. Το περιεχόμενο της καρνοσίνης στο σώμα είναι σημαντικά υψηλότερο στην παιδική από ό, τι στην Τρίτη ηλικία. Τα AGEs είναι μακρομόρια που έχουν υποστεί μετατροπές και παρεμβαίνουν στη φυσιολογική λειτουργία των ιστών. Τα AGEs αδρανοποιούν τα φυσικά αντιοξειδωτικά ένζυμα και μειώνουν τη φυσική μας άμυνα.
ΣΤΑΜΑΤΩ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ AGE’S ΓΕΡΝΑΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΥΚΟΖΥΛΙΩΣΗ?
Η γλυκοζυλίωση της πρωτεΐνης είναι μία από τις τέσσερις κύριες καταστρεπτικές οδούς που διεγείρονται από το οξειδωτικό στρες στο σώμα. Η σύνδεση των σακχάρων με την πρωτεΐνη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρωτεΐνες που κολλούν μεταξύ τους, μια διαδικασία γνωστή ως σταυρωτή σύνδεση. Τα καταστροφικά αποτελέσματα της γλυκοζυλίωσης και της σταυρωτής σύνδεσης παίζουν σημαντικούς ρόλους στη διαδικασία γήρανσης. Ο σχηματισμός των AGEs αποτελεί μέρος του φυσιολογικού μεταβολισμού, αλλά αν υπάρχουν υψηλά επίπεδα AGEs στους ιστούς μπορούν να εγείρουν παθολογίες.
ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΕ, ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ !!!!
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΣΑΝ ΟΠΛΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ
Η ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Στο πλαίσιο των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα AGEs μπορούν να προκαλέσουν φθορά των δομών του κολλαγόνου γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα αγγειακή δυσκαμψία και παγίδευση σωματιδίων λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) στα τοιχώματα των αρτηριών. Τα AGE’S μπορούν επίσης να προκαλέσουν γλυκοποίηση της LDL που μπορεί να προάγει την οξείδωση της. Η οξειδωμένη LDL είναι ένας από τους κύριους παράγοντες στην ανάπτυξη της αθηροσκλήρωσης. Τέλος, τα AGE’S μπορούν να συνδεθούν με το RAGE (υποδοχέας για τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοποίησης) και να προκαλέσουν οξειδωτικό στρες καθώς και ενεργοποίηση φλεγμονωδών οδών στα αγγειακά ενδοθηλιακά κύτταρα. H μακροχρόνια άθροιση και επίδραση των AGE’S στο ενδοθήλιο των αγγείων επιταχύνει την αθηρωμάτωση των στεφανιαίων, των εγκεφαλικών και των περιφερειακών αρτηριών, ενώ η σύνδεσή τους με το κολλαγόνο των αγγείων προκαλεί μειωμένη διατασιμότητα των αγγείων. Αυτή, δε, η μειωμένη διατασιμότητα είναι πολλές φορές κρίσιμος αιτιολογικός παράγοντας για την υπέρταση. Μπορούμε λοιπόν να υποστηρίξουμε ότι στο γενικό πλαίσιο υποστήριξης της καρδιάς και των αγγείων ένα ακόμη όφελος από την χρήση της καρνοσίνης είναι και η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η διατήρηση της ελαστικότητας των αγγείων.
Η ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΤΕΛΟΜΕΡΩΝ
Τα τελομερή είναι το τελευταίο άκρο των χρωμοσωμάτων μας και είναι υπεύθυνα για την διατήρηση της ακεραιότητας του DNA μας. Καθώς μεγαλώνουμε τα τελομερή μας γίνονται όλο και πιο κοντά αλλάζοντας την στερεοσκοπική δομή των χρωμοσωμάτων μας. Αυτός είναι ο βασικός μηχανισμός πίσω από την πρόκληση του γήρατος.Η L-καρνοσίνη, καθυστερεί την αναπαραγωγική γήρανση και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής και νεότητας των ανθρώπινων χρωματοσωμάτων, με την διατήρηση του μήκους των τελομερών και την αποτροπή της καταστροφής τους
Η ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ
Πολλές σχετιζόμενες με το άγχος και καταθλιπτικές διαταραχές έχουν αποδειχθεί ότι σχετίζονται με ένα ή περισσότερα από τα : μειωμένα τελομερή - αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης - αυξημένη δυσλειτουργία σχετιζόμενη με την ηλικία. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η καρνοσίνη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό της κορτιζόλης, να καταστείλει τη μείωση των τελομερών και να ασκήσει αντιγηραντική δράση.
Η ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ
Οι μελέτες κυτταροκαλλιέργειας δείχνουν ότι η καρνοσίνη μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των μετασχηματισμένων κυττάρων να καθυστερήσει την κυτταρική γήρανση, να διατηρήσει το μήκος των τελομερών και να προωθήσει τη δημιουργία ενός πιο νεανικού φαινοτύπου όταν προστεθεί στα γηρασμένα κύτταρα.
Η ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
Νευρολογικές εκφυλίσεις (Alzheimer, Πάρκινσον, κατάθλιψη επιληψία, σχιζοφρένεια, ήπια νοητική βλάβη, άνοια και εγκεφαλικό). Υποστηρίζεται ότι η γεροντική άνοια και το Αλτσχάιμερ, σχετίζονται με την δημιουργία πλάκας στον εγκέφαλο από την έλλειψη καρνοσίνης. Μελέτες πάνω στην καρνοσίνη, έδειξαν ότι είναι ένας από τους προστατευτικούς μηχανισμούς στα μικρο-αγγειακά του εγκεφάλου που εμποδίζει την δημιουργία της πλάκας. Καθυστερεί την γήρανση των κυττάρων και βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και στη διατήρηση της μνήμης. Ο εγκεφαλικός ιστός έχει επίσης αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις καρνοσίνης. Ο εγκέφαλος έχει ιδιαίτερα υψηλή ανάγκη των αντιγλυκοζυλιωτικών και αντιοξειδωτικών επιδράσεων που παρέχει η καρνοσίνη. Η γλυκοζυλίωση, το οξειδωτικό στρες, η δευτερογενής φλεγμονή από το οξειδωτικό στρες και η διασύνδεση πρωτεϊνών ανεξέλεγκτης οξείδωσης γλυκόζης, πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην εξέλιξη της νόσου του Alzheimer. Υπάρχουν στοιχεία από μελέτες ότι η καρνοσίνη μπορεί να μειώσει τις τοξικές επιδράσεις της πρωτεΐνης β-αμυλοειδούς Το β-αμυλοειδές είναι η ανώμαλη πρωτεΐνη που συσσωρεύεται στους εγκεφάλους ανθρώπων με νόσο του Αλτσχάιμερ και βλάπτει τον περιβάλλοντα εγκεφαλικό ιστό. Για αυτούς τους λόγους, τα αυξανόμενα επίπεδα καρνοσίνης στον εγκέφαλο μπορεί να έχουν προστατευτική επίδραση από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Η ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ ΒΟΗΘΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
Η καρνοσίνη παίζει προστατευτικό ρόλο στην υγεία των ματιών. Πολλαπλές μελέτες έδειξαν ότι η καρνοσίνη βοηθά στην προστασία του οφθαλμού από την οξειδωτική βλάβη του φακού και του αμφιβληστροειδούς. Άλλη μελέτη έδειξε ότι η καρνοσίνη προστατεύει τον αμφιβληστροειδή από την ισχαιμία ή την έλλειψη οξυγόνωσης όταν ο οφθαλμικός ιστός ήταν υπό αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο γλαυκώματος. Η χρήση της καρνοσίνης προληπτικά μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη γλαυκώματος, να συμβάλει στη μείωση της ισχαιμίας και της οξειδωτικής πίεσης από την αυξημένη πίεση των ματιών, να συμβάλλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων του αμφιβληστροειδούς από σοβαρή μυωπία και διαβήτη. Ο καταρράκτης που τείνει να εμφανίζεται στους φακούς των ματιών καθώς γερνάμε πιστεύεται ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διασταυρούμενη σύνδεση των πρωτεϊνών που έχει σαν αίτιο την γλυκοζυλίωση. Αυτός είναι ο λόγος που ο καταρράκτης είναι τόσο κοινός στους πάσχοντες από διαβήτη. Ο διαβητικός καταρράκτης είναι μια ασθένεια που απαιτεί όχι μόνο βιοχημική / φαρμακολογική αλλά κυρίως ολιστική προσέγγιση για την καλύτερη διαχείριση της. Ωστόσο, ορισμένα φυσικά συστατικά, με βασικότερο την καρνοσίνη είναι και αποτελεσματικά και ακίνδυνα λειτουργώντας σαν φυσικοί αναστολείς των ανεπιθύμητων αντιδράσεων οξείδωσης και γλυκοζυλίωσης και αποδεικνύονται πολλά υποσχόμενοι βοηθητικοί παράγοντες.
Η ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ
Παρατηρείται δυστυχώς μία αυξανόμενη απειλή του διαβήτη τύπου-2 μαζί με όλες τις καταστροφικές συνέπειες. Μελέτες δείχνουν ότι τα κύτταρα των διαβητικών έχουν χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα καρνοσίνης, παρόμοια με τα επίπεδα σε ηλικιωμένους ενήλικες. Αυτό μπορεί να είναι ένας λόγος που ο διαβήτης παράγει επιταχυνόμενη γήρανση. Η καρνοσίνη μειώνει τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνει το μακροπρόθεσμο σχηματισμό επικίνδυνων τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης, περιορίζει το οξειδωτικό στρες και την αυξημένη φλεγμονή και αποτρέπει τη διασύνδεση πρωτεϊνών όχι μόνο σε διαβητικούς αλλά και σε άλλους υγιείς ηλικιωμένους οργανισμούς. Προστατεύει τα νεφρικά κύτταρα από τις επιδράσεις των υψηλών επιπέδων γλυκόζης, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου διαβητικής νεφροπάθειας.Μειώνει την οξείδωση και τη γλυκοζυλίωση της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL), η οποία έχει καίρια σημασία για τη μείωση της προκαλούμενης από διαβήτη αθηροσκλήρωσης.
ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ
Τα AGEs καταστρέφουν το κολλαγόνο (υπεύθυνο για τη σταθερότητα του δέρματός μας) και την ελαστίνη (που επιτρέπει στο δέρμα μας να έχει ελαστικότητα). Όσο περισσότερα AGEs κυκλοφορούν στο αίμα μας, τόσο λιγότερο νεανικό φαίνεται το δέρμα μας. Οι έρευνες δείχνουν ότι καθώς γερνάμε, η ποσότητα των AGEs αυξάνει, οδηγώντας το δέρμα μας σε γήρανση και χαλάρωση. Επιπλέον, η διαδικασία της γλυκοζυλίωσης αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) και αυξάνει τη φλεγμονή - και τα δύο προκαλούν αντίστοιχες ορμονικές διαταραχές που παρεμποδίζουν τη λάμψη στο δέρμα μας. Βλαβερές είναι οι συνέπειες της γλυκοζυλίωσης ιδίως στο δέρμα. Η ενδογενής αυθόρμητη αντίδραση των σακχάρων που μεταφέρονται στο αίμα, με τις δερμικές ίνες (κολλαγόνο και ελαστίνη), μετατρέπει τις τελευταίες σε άκαμπτα και εύθραυστα μόρια, δίνοντάς τους μια “καραμελοποιημένη” μορφή. Υποβαθμίζονται έτσι οι ιστοί στήριξης, το δέρμα χάνει σταδιακά τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και τη σωστή του υγρασία, ενώ λεπτές γραμμές και ρυτίδες εμφανίζονται στην επιφάνειά του. Η εξασθενισμένη άμυνα του δέρματος απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί την εμφάνιση σημαδιών φωτογήρανσης. Τέλος, η καρνοσίνη βοηθά σημαντικά στην επούλωση και αποκατάσταση πληγών που καθυστερούν λόγω μειωμένης ελαστικότητας και ευθραυστότητας των ιστών κολλαγόνου.
Η ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ
Το 1953 ο S.E. Severin από τη Ρωσία ανακάλυψε ότι η καρνοσίνη αύξησε την αντοχή των μυών και τη συστολή, ότι το γαλακτικό οξύ συλλέγεται στους μυς όταν καταρρέει η καρνοσίνη. Ως αποτέλεσμα, οι μύες χαλαρώνουν. Αλλά όταν προστεθεί ξανά η καρνοσίνη, οι μύες συστέλλονται και αναρρώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό το φαινόμενο είναι επίσης γνωστό ως το φαινόμενο “Severin”. Αύξηση της καρνοσίνης στους μύες μπορεί συνεπώς να βελτιώσει αναερόβιες ή μικτές αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις. Η καρνοσίνη αναστέλλει την παραγωγή γαλακτικού οξέος και βοηθά στη σταθεροποίηση των ηλεκτρολυτών του ασβεστίου. Στο άλλο άκρο του φάσματος, άτομα με μιτοχονδριακές διαταραχές, άλλες μεταβολικές ή μυϊκές διαταραχές ή ινομυαλγία που προκαλούν ανώμαλη συσσώρευση γαλακτικού οξέος μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση καρνοσίνης για τη ρύθμιση του γαλακτικού οξέος και τη βελτίωση του μυϊκού τους τόνου.