×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

DOCTOR'S FORMULAS R-Alpha Lipoic Acid 250mcg Συμπλήρωμα Διατροφής, Λιποσωμιακή Φόρμουλα με R-Άλφα Λιποϊκό Οξύ 300ml πόσιμο διάλυμα

Κωδικός:
49067 (Απαραίτητος για τηλεφωνικές παραγγελίες)
Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Barcode: 5200403400741
Κατασκευαστής:
Περιορισμένη προσφορά
52,73 € 34,80 €
ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ 17.93€
Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών(2)
Περιγραφή

Συμπληρωματα διατροφης

R-Alpha Lipoic Acid 250mcg Συμπλήρωμα Διατροφής, Λιποσωμιακή Φόρμουλα με R-Άλφα Λιποϊκό Οξύ 300ml πόσιμο διάλυμα

8 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ

Η Λιποσωμιακή Φόρμουλα R-ALPHA LIPOIC ACID είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει R-Άλφα Λιποϊκό Οξύ.

Η λιποσωμιακή τεχνολογία μορφοποίησης επιφέρει μεγαλύτερη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα των δραστικών ουσιών και βιταμινών.

Το συμπλήρωμα διατροφής R-Alpha Lipoic Acid 250mg της Doctor's Formulas περιέχει R-Άλφα Λιποϊκό Οξύ, ένα ιδιαίτερο και πολύ αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό, σε μορφή πόσιμου διαλύματος. 

Ιδιότητες & δράσεις του R-Άλφα Λιποϊκού Οξέος:

Πρόκειται για μία ένωση που περιέχει θείο με τη μορφή δύο ομάδων θειόλων και δρα ως συμπαράγοντας για αρκετά μιτοχονδριακά ένζυμα, με κατάλυση του α-κετοοξέος. Μοιάζει με βιταμίνη, αλλά ανήκει στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών. Συντίθεται ενδογενώς στον οργανισμό και συνδέεται με πρωτεΐνες.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του λιποϊκού οξέος ποικίλλουν:

 • παρουσιάζει χηλική δραστηριότητα για σίδηρο (Fe) και χαλκό (Cu), αποτρέποντας τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις που σχετίζονται με το, επαγόμενό από βαρέα μέταλλα, οξειδωτικό stress.
 • έχει την ικανότητά να εξουδετερώνει άμεσα τις ROS και τη δυναμική να αντιδρά με άλλα αντιοξειδωτικά, όπως η γλουταθειόνη, το συνένζυμο Q10 και οι βιταμίνες Ε και C, συμβάλλοντας στην αναγέννηση τους και βελτιώνοντας την αντιοξειδωτική τους δράση.
 • καταδεικνύει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σε διάφορες ασθένειες που εξαρτώνται από το οξειδωτικό στρες.
 • είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις καρδιαγγειακές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων, της ισχαιμικής καρδιακής νόσου, της υπέρτασης, της καρδιακής ανεπάρκειας, και της αρτηριοσκλήρυνσης
 • μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η διάρκεια ζωής.
 • βελτιώνει τη ροή του αίματος και ενισχύει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το λιποϊκό οξύ βελτιώνει την αγγειακή λειτουργία και μειώνει την επιβάρυνση της αθηρωματικής πλάκας. Δρα σαν ενεργός χηλικός παράγοντας ιόντων - μετάλλων μετάπτωσης, οξειδοαναγωγής, αποτρέποντας την υπεροξείδωση λιπιδίων στα μιτοχόνδρια.
 • αντιδρά με ROS, όπως τα ανιόντα υπεροξειδίου, ομαλοποιεί την δραστικότητα της NADPH οξειδάσης, και μπορεί να αποτρέψει την αγγειοτασίνη II που προκαλείται από τα μακροφάγα, μονοκύτταρα, και διηθήσεις των Τ κυττάρων.
 • θεωρείται επίσης ότι μπορεί να μπλοκάρει τους υποδοχείς ΑΤ1, βελτιώνοντας τη λειτουργία του ενδοθηλίου και μειώνοντας την περιοχή της πλάκας στην αθηροσκλήρωση.
 • πολλές κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα του λιποϊκού οξέος είναι να μειώνει φλεγμονώδεις αποκρίσεις που διαμεσολαβούνται από τον ΝF-κΒ με τη ρύθμιση της έκφρασης των γονιδίων και των προ φλεγμονωδών μορίων προσκόλλησης.
 • ακόμη μπορεί να αποτρέψει την οξείδωση της LDL με τη μείωση των συγκεντρώσεων της LDL-C, της ΟΧ-LDL, της ολικής χοληστερόλης, και της λιποπρωτεΐνης (α) καθώς και άλλων οξειδωτικών βιοδεικτών.
 • κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι μπορεί επίσης να μειώσει την αορτική έκφραση μορίων προσκόλλησης και την αορτική συσσώρευση μακροφάγων και προ φλεγμονωδών κυτοκινών, με αποτέλεσμα μειωμένο επίπεδο συγκέντρωσης LDL και τριγλυκεριδίων και αυξημένη HDL. Μπορεί επίσης να ξεκινά τη σύνθεση του υποδοχέα της LDL στο ήπαρ, με αποτέλεσμα την αυξημένη απόδοση της χοληστερόλης στο ηπατικό σύστημα και αυξημένη σύνθεση αποπρωτεΐνης, ένα συστατικό για αντεστραμμένη μεταφορά χοληστερόλης. Συμπερασματικά, έχει μια άμεση δράση στη διαμόρφωση των λιπιδίων και έμμεση επίδραση στα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα, οδηγώντας σε μειωμένο κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.
 • έχει ευεργετική επίδραση στην πρόληψη της ανάπτυξης υπέρτασης, χαμηλώνοντας το επίπεδο των φλεγμονωδών κυτοκινών στο πλάσμα του αίματος, αποτρέποντας έτσι αυτές τις παθολογικές αλλαγές στα κύτταρα και εξομάλυνση μεταβολών στην πίεση του αίματος.
 • αρκετές κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι αναστέλλει την αγγειακή υπερπαραγωγή της ενδοθηλίνης Ι, το κύριο αγγειοσυσταλτικό. Επιπλέον, αυξάνει σημαντικά τη σύνθεση του ΝΟ, το κύριο αγγειοδιασταλτικό, μπορεί επίσης να βελτιώσει την κατάσταση οξειδοαναγωγής του πλάσματος και να βελτιωθεί η εξαρτώμενη από το ενδοθήλιο αγγειοδιαστολή με την μεσολάβηση ΝΟ. Επιπλέον, βελτιώνει την απώλεια της φωσφορυλίωσης eNOS, η οποία συμβάλλει στην βελτίωση της ενδοθηλιακής λειτουργίας. Είναι επίσης γνωστό ότι αναστέλλει την ενεργοποίηση του ΤΝF-άλφα. Επειδή είναι ένα καλός χηλικός παράγοντας και μπορεί να αναστέλλει την παραγωγή μορίων προσκόλλησης από μονοκύτταρα, βελτιώνοντας έτσι την ενδοθηλιακή λειτουργία.
 • τέλος, η γλυκόζη (δηλαδή το σάκχαρο του αίματος), μετατρέπεται σε ενέργεια από το Άλφα Λιποϊκό Οξύ, ακόμη ο μεταβολισμός της γλυκόζης βελτιώνεται, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται καλύτερα ο διαβητικός ασθενής στην ινσουλίνη. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία και τη διεξαγωγή των νευρώνων στον διαβήτη. Αυτό σημαίνει οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον διαβήτη και τα συνδεόμενα με το νεύρο συμπτώματα της νόσου (περιφερική νευροπάθεια), όπως καύσο, πόνο και μούδιασμα στα πόδια και τα χέρια. 

Τα λιποσώματα παρουσιάζουν αρκετά πλεονεκτήματα οσον αφορά την παροχή βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής:

 • προστατεύουν τη δραστική ουσία από οξείδωση και αποικοδόμηση σε όξινο pH του στομάχου.
 • αυξάνουν την απορρόφηση και τη βιοδιαθεσιμότητα σε σύγκριση με τους ελεύθερους και άλλους συμβατικούς φαρμακευτικούς φορείς (δηλ. δισκία, εναιωρήματα και κάψουλες).

Τα Λιποσώματα:

Τα λιποσώματα ανήκουν στις κολλοειδείς διασπορές συστημάτων μεταφοράς βιοδραστικών μορίων τα οποία έχουν την ικανότητα μεταφοράς τους, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα τους. Οι διαστάσεις των λιποσωμάτων ανάλογα με την μέθοδο παρασκευής τους και τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των δομικών τους μονάδων είναι της τάξεως των νανομέτρων μέχρι της τάξεως μερικών μικρομέτρων.

Ιστορικά, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, υπήρχε η τάση μελέτης των βιοφυσικών ιδιοτήτων των κολλοείδών συστημάτων τα οποία είχαν σύσταση λιπιδική και φωσφολιπιδική, με στόχο την κατανόηση των βιοφυσικών λειτουργιών των κυττάρων. Ο βιοφυσικός A.D. Bangham μελέτησε λιπιδικές κολλοειδείς διασπορές, για να προσομοιάσει τις κυτταρικές μεβράνες και να μελετήσει την λειτουργικότητα τους.

Τα λιποσώματα εφόσον είναι παρασκευασμένα απο δομικά υλικά όπως αυτά των κυττάρων μας έχουν πλεονεκτήματα τα οποία σχετίζονται με την ‘φιλικότητα’ ως προς τους ιστούς του ανθρώπου. Έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν λιπόφιλα βιοδραστικά μόρια τα οποία δεν διαλύονται εύκολα σε υδατικά μέσα και άρα έχουν προβλήματα απορρόφησης και βιοδιαθεσιμότητας π.χ, βιταμίνες, κουρκουμίνη κ.α, αλλά και υδατοδιαλυτά ή αμφίφιλα μόρια, βελτιώνονται ως προς το ρυθμό διαλύσης και την απορρόφηση τους μέσω του γαστρεντερικού αυλού.

Τα λιποσώματα μπορούν και μεταφέρουν τις βιοδραστικές ουσίες και βελτιώνουν την διαπέραση τους απο τους φραγμούς του γαστρεντερικού σωλήνα και αποτελούν αποτελεσματικά ‘οχήματα’ μεταφοράς βιοδραστικών μορίων.

Η λιποσωμιακή τεχνολογία και ειδικά η καινοτόμος τεχνολογία των υπερμοριακών φωσφολιπιδικών συμπλεγμάτων με δομή λιπιδικών διπλοστοιβάδων μπορούν να βελτιώσουν την θεραπευτική αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής και αποτελούν καινοτομία στον χώρο αυτό, δίδοντας υψηλή προστιθέμενη αξία στην τελική δοσολογική μορφή.

 • To κείμενο δημιουργήθηκε με την συνεργασία του εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Βιβλιογραφία: (1) Κ. Δεμέτζος. ‘Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Βασικές Αρχές και πρακτικές εφαρμογές’, Εκδ. Παρισιάνου, 2014 (2) Y. Perrie, T. Rades ‘Φαρμακευτική Τεχνολογία-Μεταφορά και στοχευμένη δράση φαρμάκων’, Επιστημονική Επιμέλεια Κ. Δεμέτζος , Εκδ. Παρισιάνου, 2016.

Δοσολογία:
10 ml / ημέρα ή σύμφωνα με τις συστάσεις του γιατρού σας
  * Μπορείτε να το αναμίξετε με νερό ή χυμό εαν επιθυμείτε.

Αριθμός Γνωστοποίησης Ε.Ο.Φ.: 48976 / 14-06-2016 (Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον Ε.Ο.Φ. δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ.)

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΑΝΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΟΣΗ (10 ml)

R - Άλφα Λιποϊκό Οξύ

250 mg
Λιποσωμιακή Σύσταση: κυστίδια φωσφατιδυλοχολίνης (από μη γενετικά τροποποιημένη λεκιθίνη ηλίανθου)
600 mg
 

Άλλα συστατικά:κεκαθαρμένο ύδωρ, φυσικό βελτιωτικό γεύσης κίτρο, στέβια, σορβικό κάλιο.
 
 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

 • Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
 • Τα Σ/Δ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.
 • Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
 • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.
 • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

 

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
49067
ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σχετικά προϊόντα
NOW FOODS Certified Organic Spirulina 500mg 100tabs NOW FOODS Certified Organic Spirulina 500mg 100tabs
-58%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
12,43 € 29,60 €
Συμπλήρωμα διατροφής με βιολογική σπιρουλίνα που προσφέρει το φυσικό προφίλ θρεπτικών συστατικών που βρίσκεται σε γνήσια ολόκληρα τρόφιμα.
NOW FOODS Rhodiola 500mg 60veg.caps NOW FOODS Rhodiola 500mg 60veg.caps
-58%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
42,40 € 100,95 €
Συμπλήρωμα διατροφής από ροντιόλα για την τόνωση του οργανισμού λόγω έντονης πνευματικής εργασίας, σωματικής κόπωσης & ψυχολογικού στρες.
NOW FOODS Standarized Cranberry 90veg.caps NOW FOODS Standarized Cranberry 90veg.caps
-58%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
24,94 € 59,37 €
Φόρμουλα με κράνμπερις για την αντιμετώπιση των μολύνσεων της ουρογεννητικής οδού, την κυστίτιδα, τη νεφρίτιδα & τις ουρολοιμώξεις.
NOW FOODS Ashwagandha 450mg 90veg.caps NOW FOODS Ashwagandha 450mg 90veg.caps
-58%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
21,18 € 50,43 €
To Ashwagandha είναι ένα εξωτικό Ινδικό βότανο με αξιοσημείωτες καταπραϋντικές ιδιότητες, κατά του άγχος και της κατάθλιψης.
NOW FOODS Ubiquinol 100mg 60softgels
NOW FOODS Ubiquinol 100mg 60softgels
-58%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
62,37 € 148,51 €
Ιδιαίτερα βιοδιαθέσιμη & δραστική αντιοξειδωτική μορφή του CoQ10 (Ουμπικινόλη), για την παραγωγή ενέργειας & την καλή καρδιαγγειακή υγεία.
NOW FOODS Quercetin with Bromelain 120veg.caps NOW FOODS Quercetin with Bromelain 120veg.caps
-58%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
43,64 € 103,90 €
Συμπλήρωμα διατροφής για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού & την εύρυθμη λειτουργία των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού.
NOW FOODS Liquid Melatonin 59ml NOW FOODS Liquid Melatonin 59ml
-58%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
12,43 € 29,60 €
Συμπλήρωμα διατροφής Μελατονίνη που βοηθά να μειώνει την αϋπνία, και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και την ημερήσια δραστηριότητα.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος