×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
No products were found.

FULL HEALTH Βιταμίνη D3 drops 1000 IU 50ml

Περιορισμένη προσφορά
21,00 € 28,00 €
ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ 7
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Barcode: 5200421900278
Κωδικός:
64163
Κατασκευαστής:
Αγαπημένα
Περιγραφή

Εγκυμοσύνη - Θηλασμός

Συμπληρωματα διατροφης

Βιταμίνη D3 drops 1000 IU 50ml

100% φυσική βιταμίνη D3 από λανολίνη για την διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των μυών και την φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, σε σταγόνες για απόλυτο έλεγχο της δοσολογίας.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:MCT OILS (λιπαρά μέσης αλύσου από λάδι καρύδας), χολεκαλσιφερόλη (βιταμίνη D3), αντιοξειδωτικό μέσον (τοκοφερόλες).
ΧΩΡΙΣ:τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.
ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙΤΑΙ.

Διατροφικές πληροφορίες 1 σταγόνα   ΣΗΔ

  BITAMINH D3                      25 mcg         500%
(χοληκαλσιφερόλη)             1000 IU

Αριθ.Γνωστ.Ε.Ο.Φ : 84985/02-07-2019(Ο αριθ.Γνωστ.Ε.Ο.Φ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας)

EFSA 2009· 7(9):1227& EFSA 2011·9(6):2203&2010· 8(2):1468
Η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση/ χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου,στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών. Παίζει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης. Συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα, στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των μυών και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη D αναμφισβήτητα είναι από τα πλέον επίκαιρα αντικείμενα επιστημονικής έρευνας στις μέρες μας. Οι παλιές, γνωστές και καθιερωμένες χρήσεις της έχουν πλέον εδραιωθεί στην επιστημονική πρακτική. Ωστόσο, νέες καλά τεκμηριωμένες έρευνες έρχονται συνεχώς υποδεικνύοντας πόσο απαραίτητη είναι η επάρκειά της και σε άλλα οργανικά συστήμτα.H D3 έχει μόνο ζωική προέλευση παράγεται από… μαλλί προβάτου!! Από την επεξεργασία του λίπους που περιέχεται στο μαλλί, εξάγεται η ουσία λανολίνη.Παρόλο που αρκετές τροφές περιέχουν τη βιταμίνη, η βασικότερη πηγή της είναι ο ήλιος, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να συνθέσει 90% της βιταμίνης D μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου και απορροφά μόνο 10% μέσω των τροφών.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ
Η έλλειψη ή ανεπάρκεια της βιταμίνης D σχετίζεται με: Οστεοπόρωση στους ενήλικες. Διαταραχή νευρικής και μυϊκής λειτουργίας. Διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος (προδιάθεση για λοιμώξεις). Προδιάθεση για καρκίνο. Προδιάθεση για υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα Διαταραχές του μεταβολισμού της γλυκόζης (προδιάθεση για μεταβολικό σύνδρομο και σακχαρώδη διαβήτη). Προδιάθεση για Άνοια Alzheimer, και για επιληψία. Προδιάθεση για σοβαρές δερματοπάθειες, όπως σκληροδερμία, λεύκη, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο και ψωρίαση.Προδιάθεση για ρευματοειδή αρθρίτιδα, μυϊκή ατροφία.Προδιάθεση για Πολλαπλή Σκλήρυνση (Σκλήρυνση κατά πλάκας.) Προδιάθεση για Άσθμα , Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, κυστική ίνωση.

ΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Η βιταμίνη D ενισχύει την απορρόφηση του διαιτητικού ασβεστίου κατά 30% -40% και του φωσφόρου κατά 80%. Χωρίς αυτό, μόνο 10% -15% ασβεστίου και 60% φωσφόρου απορροφάται απο το έντερο. Η βιταμίνη D προάγει την απορρόφηση ασβεστίου στο έντερο και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα του στο αίμα.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιείται η μεταλλοποίηση των οστών και να αποτρέπονται τα ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα που μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσουν σε υπασβεστιαιμία.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D οδηγεί σε δευτερογενή υπερπαραθυρεοειδισμό που προκαλεί αυξημένη οστική απώλεια, οστεοπενία, οστεομαλάκυνσση, οστεοπόρωση και αυξημένο κίνδυνο κατάγματος. Επιπλέον, η μέτρια αύξηση των παραθυρεοειδών ορμονών (ΡΤΗ) μπορεί να προάγει την αντίσταση στην ινσουλίνη, την αύξηση του βάρους, την υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) και την υπερτροφία της αριστερής κοιλίας.

ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Τα συμπληρώματα βιταμίνης D προστατεύουν τους ανθρώπους από την πνευμονία, τη γρίπη και τα απλά κρυολογήματα, σύμφωνα με νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα. Πρόκειται για την πιο πειστική μέχρι σήμερα επιστημονική διαβεβαίωση ότι η βιταμίνη D, πέρα από το να είναι ζωτική για την υγεία των οστών και των μυών, παράλληλα ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η μελέτη εστιάστηκε στη σχέση της βιταμίνης D με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, από τις απλές (κρυολογήματα) έως τις πιο σοβαρές (πνευμονίες). Διαπιστώθηκε ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D γλιτώνει από τέτοιες λοιμώξεις έναν άνθρωπο στους 33 (δηλαδή περίπου τρεις στους εκατό). Η αναλογία αυτή είναι καλύτερη και από τα εμβόλια γρίπης, τα οποία εμποδίζουν κατά μέσον όρο μία λοίμωξη γρίπης για κάθε 40 άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Όταν το σώμα μας έρχεται σε επαφή με κάποιον νέο ιό η βακτηρίδιο, επιστρατεύονται συγκεκριμένα λευκά αιμοσφαίρια – Τ λεμφοκύτταρα – για να πολεμήσουν τον εισβολέα. Το καθένα όμως από αυτά τα κύτταρα είναι προγραμματισμένο να αναγνωρίζει έναν συγκεκριμένο ιό ή βακτηρίδιο. Έτσι για κάθε 100.000 Τ-λεμφοκύτταρα, πιθανόν μόνο ένα να ταιριάζει στο παθογόνο παράγοντα. Αυτά τα λιγοστά κύτταρα πρέπει άμεσα να πολλαπλασιαστούν για να μην επιτρέψουν στον εισβολέα να προκαλέσει νόσο.Για να μπορέσουν όμως να ενεργοποιηθούν τα Τ-λεμφοκύτταρα και να μετατραπούν σε κύτταρα που θα σκοτώσουν το μικρόβιο, κύτταρα δολοφόνοι και βοηθητικά κύτταρα (Natural Killers Cells, ΝΚ – Helper Cells, Τh) είναι απαραίτητη η παρουσία της βιταμίνης D σε επαρκής ποσότητες. Μόλις τα Τ-λεμφοκύτταρα έρθουν σε επαφή με κάποιον μικροβιακό παράγοντα, εκτείνουν «κεραίες» για να υποδεχτούν τη βιταμίνη D. Αν σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπάρχει αφθονία βιταμίνης D στο αίμα, τα λεμφοκύτταρα μας δεν ξεκινούν καν να ενεργοποιούνται και έτσι το ανοσοποιητικό μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην απειλή από τον ιό ή το βακτηρίδιο.

ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ
Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D3 σχετίζονται με αυξημένη συχνότητα καρδιαγγειακών προβλημάτων και είναι συνήθη στους ασθενείς που υπέστησαν αγγειοεγκεφαλικό επεισόδιο . Τούτο υποστηρίζεται από τις συσχετίσεις των χαμηλών επιπέδων της 25 υδροξυβιταμίνης D3 ή 25(OH) D3 στον ορό με τους παράγοντες κινδύνου πρόκλησης αγγειοεγκεφαλικού επεισοδίου και ιδιαίτερα με την παρουσία υπέρτασης Από την άλλη πλευρά βρέθηκε ότι η ανεπάρκεια της βιταμίνης D3 σχετίζεται με αύξηση της αρτηριακής δυσκαμψίας, της ενδοθηλιακής δυσλειτουργίας στην αγωγιμότητα και της αντίστασης των αιμοφόρων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ύπαρξη ιδανικών επιπέδων βιταμίνης D3 στα ενήλικα άτομα θα πρέπει να περιληφθεί στις στρατηγικές της πρόληψης του αγγειοεγκεφαλικού επεισοδίου.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ
Μελέτη, αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο σπουδαίων πανεπιστημίων, του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, απέδειξε ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για να μπορούν τα κύτταρα να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του DNA. Με απλά λόγια, η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη δράση περισσοτέρων από 2.500 γονιδίων. δηλαδή με το 10% του ανθρώπινου γονιδιώματος. Πρόκειται για γονίδια που συνθέτουν πολλές πρωτεΐνες, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση, τη διαφοροποίηση και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Οι υποδοχείς της βιταμίνης D βρίσκονται στο έντερο, στα οστά, στον εγκέφαλο, στον προστάτη, στο μαστό, στο κόλον, σε κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, στους καρδιακούς και στους αγγειακούς μυς.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΥΗΣΗ
Έγκυρες, αλλά λίγες μελέτες δείχνουν πως η σοβαρή ανεπάρκεια της βιταμίνης D πιθανώς να σχετίζεται με αυξημένα ποσοστά εμφάνισηςσακχαρώδη διαβήτη κύησης, προεκλαμψίας, γέννησης εμβρύων με χαμηλό βάρος για την ηλικία κύησης, ενδομήτριο θάνατο του εμβρύουαλλά και λόγω οστεομαλακίας αυξημένη πιθανότητακεφαλοπυελικής δυσαναλογίαςπου οδηγεί συχνά σε μη εξέλιξη του τοκετού και σεαυξημένα ποσοστά καισαρικών τομών.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D
Βάσει έρευνας που διεξήχθη από τον Ρόμπιν Λούκας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας και τους συνεργάτες του, κατά μέσον όρο, εκείνοι που είχαν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου είχαν εκτεθεί σε μικρότερα επίπεδα υπεριωδών ακτινών UV - με βάση τον χρόνο έκθεσής τους στον ήλιο και το πόσο κοντά στον ισημερινό είχαν ζήσει στη διάρκεια της ζωής τους. Τα τρέχοντα στοιχεία υποστηρίζουν ότι η έλλειψη βιταμίνης D αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης MS και μεταβάλλει τον ρυθμό επιδείνωσης της νόσου σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Επίσης έχουν παρατηρηθεί υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης της ΣΚΠ σε γεωγραφικές περιοχές μακριά από τον ισημερινό, όπου οι άνθρωποι εκτίθενται σε λιγότερο ηλιακό φως. Τα χαμηλά επίπεδα έκθεσης στο φως του ήλιου φαίνεται να είναι σημαντικός παράγοντας εμφάνισης της νόσου γι αυτό και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στον τομέα αυτό. Μια ανασκόπηση των διάφορων μελετών δείχνει ότι με τα επαρκή επίπεδα βιταμίνης D στα άτομα με ΣΚΠ παρατηρούνται λιγότερες υποτροπές, χαμηλότερος κίνδυνος ανάπτυξης νέων βλαβών στον εγκέφαλο, χαμηλότερα ποσοστά αναπηρίας και βελτίωση της μακροχρόνιας μνήμης.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ
Για να εκδηλωθεί διαταραχή στην ανοχή της γλυκόζης και σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 πρέπει να υπάρχει έκπτωση στην λειτουργία του β-κυττάρου, αντίσταση στην δράση της ινσουλίνης και συστηματική φλεγμονή. Υπάρχουν πλέον αρκετά πειραματικά δεδόμενα που δείχνουν ότι η βιταμίνη D και το ασβέστιο επηρεάζουν και τους τρεις αυτούς μηχανισμούς ...είναι φανερό ότι η έλλειψη της D εμποδίζει την έκκριση ινσουλίνης, και προάγει την δυσανεξία στην γλυκόζη. [ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 23, 2: 128-141, 2010]

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Η επάρκεια βιταμίνης D στον οργανισμό συνδέεται με αυξημένη προστασία ενάντια σε ποικίλες μορφές καρκίνου, κυρίως του καρκίνου στο έντερο, αλλά και του προστάτη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Clinical Cancer Research δείχνει ότι η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να είναι ένας δείκτης καρκίνου του προστάτη. Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι επηρεάζει την ανάπτυξη και διαφοροποίηση των καλοηθών και κακοηθών κυττάρων του προστάτη. Ωστόσο, η μελέτη του έδειξε ότι τα χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης στους άνδρες μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη και μάλιστα επιθετικής μορφής. Διαπίστωσαν ότι όσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα της βιταμίνης D σε έναν άνδρα, τόσο πιο πιθανό είναι να παρουσιάσει στο μέλλον καρκίνο στον προστάτη. Η αντικαρκινική δράση της βιταμίνης D οφείλεται στην ικανότητά της να σταματά την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων, μια διαδικασία γνωστή ως αγγειογένεση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
Ερευνητές από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο και άλλους οργανισμούς ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να εξετάσουν σε βάθος τον ρόλο της βιταμίνης D στην ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου Οι αναλύσεις των ερευνητών υπέδειξαν πως όσοι από τους συμμετέχοντες παρουσίαζαν στον οργανισμό τους έλλειψη βιταμίνης D, φάνηκε να διατρέχουν 31% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του παχέος εντέρου. Αντιθέτως, για όσους είχαν επάρκεια της βιταμίνης ο κίνδυνος υπολογίστηκε πως ήταν 22% μικρότερος.

ΠερισσότεραShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
64163
ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
You may also like
TERRANOVA Ashwagandha Fermanolide 50caps TERRANOVA Ashwagandha Fermanolide 50caps
-35%
Περιορισμένη προσφορά
Προσωρινά μη διαθέσιμο

Ζυμωμένη Ashwagandha, η οποία έχει προκύψει από τη παραδοσιακή γαλακτική ζύμωση του προσαρμογόνου βοτάνου Ashwagandha που πραγματοποιείται κάτω από αυστηρές συνθήκες.

MEDEM D3Med 30caps MEDEM D3Med 30caps
-42%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

8,42 € 14,51 €

Το D3MED είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής σε λιποσωμιακή μορφή που συνδυάζει την υψηλή ποιότητα με τη μέγιστη δράση.

IVYBEARS Superpower Kids 60gummies IVYBEARS Superpower Kids 60gummies
-46,41%
Περιορισμένη προσφορά
Προσωρινά μη διαθέσιμο

14,40 € 26,87 €

Συμπλήρωμα διατροφής με σύμπλεγμα βιταμινών που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας.

INOPLUS Multivit A-Z 30tabs INOPLUS Multivit A-Z 30tabs
-38%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

8,39 € 13,54 €

Το Inoplus Multivit A-Z είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα που περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα απαραίτητων βιταμινών (13 συνολικά), για την καθημερινή τόνωση του οργανισμού.

POWER HEALTH Vitamin C+D3 1000mg/1000iu 20αναβ.δισκ. & Vitamin C 500mg 20αναβ.δισκ. POWER HEALTH Vitamin C+D3 1000mg/1000iu 20αναβ.δισκ. & Vitamin C 500mg 20αναβ.δισκ.
-51,97%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

Το Power of Nature Vitamin C 1000 mg + D3 1000 IU είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει σε υψηλή περιεκτικότητα τις βιταμίνες C και D3, σε μορφή αναβράζοντων δισκίων. 

Μενού