×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

FULL HEALTH Λεκιθίνη από ηλίανθο σε σκόνη 300gr

Κωδικός:
46739 (Απαραίτητος για τηλεφωνικές παραγγελίες)
Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Barcode: 5200421900384
Κατασκευαστής:
Περιορισμένη προσφορά
34,00 € 25,50 €
ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ 8.5€
Αγαπημένα
Περιγραφή

Συμπληρωματα διατροφης

Λεκιθίνη από ηλίανθο σε σκόνη 300 gr

Πλούσια διατροφική πηγή φωσφολιπιδίων
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:100% λεκιθίνη
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ:Η λεκιθίνη είναι τροφή. Μπορείτε να προσθέσετε 10γρ. περίπου στο φαγητό, στον χυμό, στα φρούτα σας ή στην σαλάτα σας.
ΧΩΡΙΣ:τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.
ΧΩΡΙΣ ΕΚΔΟΧΑ, ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ.
ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.
ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙΤΑΙ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 100 ΓΡ:Ενέργεια 3500 kj/850kcl, λιπαρά 92γρ. (από τα οποία κορεσμένα 20γρ.), υδατάνθρακες 1γρ. (από τους οποίους σάκχαρα 1γρ.), πρωτείνη 3,5γρ., νάτριο<0.7γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΚΙΘΙΝΗΣ

100% ΛΕΚΙΘΙΝΗ ΑΠΟ ΗΛΙΑΝΘΟ
που αποδίδει φωσφολιπίδια
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΙΚΗ ΧΟΛΙΝΗ 25.2%
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΙΚΗ ΙΝΟΣΙΤΟΛΗ 11.2%
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΙΚΗ ΑΙΘΑΝΟΛΑΜΙΝΗ 22.3%
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΙΚΟ ΟΞΥ 5.1%

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΚΙΘΙΝΗ
H λεκιθίνη είναι μια λιπαρή ουσία που παράγεται από το συκώτι και συντίθεται κυρίως από χολίνη, μια φυσική ένωση που βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα των φυτών και των ζώων. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε όλες σχεδόν τις βιολογικές διαδικασίες - συμπεριλαμβανομένης της μετάδοσης του νευρικού σήματος, την αναπνοή και την παραγωγή ενέργειας. Η λεκιθίνη είναι σημαντικό στοιχείο για όλες αυτές τις βιολογικές λειτουργίες και περισσότερο για τις μεταβολικές και ενεργειακές διαδικασίες του εγκεφάλου. Μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων κρόκων αυγών, γάλα, κρέας, ψάρια και όσπρια.Δεδομένου ότι η πρόσληψη μερικών από αυτά τα τρόφιμα έχει μειωθεί λόγω της χοληστερόλης και λίπους που περιέχουν, έχουμε μειωμένη πρόσληψη ταυτόχρονα σε αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό. Κάθε ζωντανό κύτταρο έχει απόλυτη ανάγκη από επάρκεια των φωσφολιπιδίων και αυτό κάνει την λεκιθίνη απαραίτητο σχεδόν συμπλήρωμα διατροφής.
To 1996 διεξήχθη το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τα φωσφολιπίδια. Στο συνέδριο αυτό φανερώθηκε, ότι η λεκιθίνη και κάποια συστατικά της παίζουν ουσιαστικό ρόλο για υποστήριξη της υγείας κι ακόμη για αποτροπή πολλών ασθενειών.Σύμφωνα με τα πορίσματα του συνενδρίου τα φωσφολιπίδια είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την βελτίωση της μνήμης, για αποτροπή των καρδιαγγειακών κινδύνων και παθήσεων και η εξασφάλιση της επάρκειάς τους επαναφέρει την κανονικότητα σε πολλές κυτταρικές λειτουργίες.

Η ΛΕΚΙΘΙΝΗ ΗΛΙΑΝΘΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΚΙΘΙΝΗ ΣΟΓΙΑΣ;
Διατροφικά, προσφέρουν παρόμοια οφέλη. Αν και στην λεκιθίνη της σόγιας η φωσφατιδιλική ινοσιτόλη βρίσκεται σε πολύ μικρότερη αναλογία ΕΝΩ στην λεκιθίνη από ηλίανθο παρατηρούμε ίση σχεδόν ποσότητα Φωσφατιδυλοχολίνης και Φωσφατιδυλινοσιτόλης. Η λεκιθίνη ηλίανθου δεν απαιτεί μια διαδικασία χημικής εκχύλισης για να παραχθεί όπως οι ποικιλίες λεκιθίνης σόγιας. Επίσης, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τα φυτοοιστρογόνα, τα οποία περιέχει η λεκιθίνη σόγιας. αυτά μπορούν να διαταράξουν τις ορμόνες. Εάν ανησυχείτε για τα γενετικά τροποποιημένα συστατικά, θα θέλατε να αποφύγετε και τη σόγια. Ένας άλλος λόγος για να ληφθεί υπόψη η λεκιθίνη ηλίανθου είναι η αλλεργική αντίδραση. Σόγια, καλαμπόκι, ψάρι και αυγά είναι κοινά αλλεργιογόνα. Τα συμπληρώματά τους μπορούν να προωθήσουν την παραγωγή ισταμίνης αν είστε αλλεργικοί ή δυσανεκτικοί. Οι αλλεργίες στον ηλίανθο είναι πιο σπάνιες.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΚΙΘΙΝΗ
Η λεκιθίνη είναι πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και λειτουργεί ως όχημα για τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και για την προώθηση του μεταβολισμού Κάθε ανεπάρκεια λεκιθίνης απειλεί ειδικά και έντονα το νευρικό σύστημα εμφανίζοντας μια ποικιλία νευρολογικών διαταραχών.Ξέρετε ότι οι θήκες μυελίνης που προστατεύουν τους νευρώνες του εγκεφάλου της σπονδυλικής στήλης και τα χιλιάδες μίλια των νεύρων στο σώμα σας αποτελούνται κατά τα δύο τρίτα από λεκιθίνη???

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Η λεκιθίνη αποτελείται από πολλά διαφορετικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της χολίνης, ινοσιτόλης, λινελαϊκό οξύ,Phosphatidylserine, ευεργετικά λιπαρά οξέα και τριγλυκερίδια. Αυτά τα πολύτιμα συστατικά της λεκιθίνης είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος και για την διεξαγωγή και περάτωση πολλών μεταβολικών διαδικασιών.

ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΧΟΛΙΝΗ (PC)
Οι φωσφατιδυλοχολίνες (PC) είναι μια κατηγορία φωσφολιπιδίων που ενσωματώνουν χολίνη ως επικεφαλής ομάδα. Είναι ένα κύριο συστατικό των βιολογικών μεμβρανών. Οι φωσφατιδυλοχολίνες είναι ένα τόσο σημαντικό συστατικό της λεκιθίνης που σε μερικές περιπτώσεις οι όροι μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως συνώνυμα. Ωστόσο, τα εκχυλίσματα λεκιθίνης αποτελούνται από ένα μίγμα φωσφατιδυλοχολίνης και άλλων ενώσεων. Η φωσφατιδυλοχολίνη είναι ένα κύριο συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και της πνευμονικής επιφανειοδραστικής ουσίας και απαντάται συχνότερα στο εξωπλασμικό ή στο εξωτερικό φύλλο κυτταρικής μεμβράνης. Θεωρείται ότι μεταφέρεται μεταξύ μεμβρανών εντός του κυττάρου με πρωτεΐνη μεταφοράς Η φωσφατιδυλοχολίνη παίζει επίσης ρόλο στην κυτταρική σηματοδότηση με μεσολάβηση και την ενεργοποίηση των άλλων ενζύμων. Το συμπλήρωμα PC μπορεί να αυξήσει τον νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη στον εγκέφαλο. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη μνήμη. Επειδή ο οργανισμός χρησιμοποιεί φωσφατιδυλοχολίνη για να κάνει μια χημική ουσία του εγκεφάλου που ονομάζεται ακετυλοχολίνη, υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για τη χρήση του για την υποστήριξη των "εγκεφαλικών κεντρικών" συνθηκών όπως η απώλεια μνήμης, η νόσος του Αλτσχάιμερ, το άγχος, οι μανιοκαταθλιπτικές διαταραχές και η κινητική διαταραχή που ονομάζεται όψιμη δυσκινησία.

Η φωσφατιδυλοχολίνη χρησιμοποιείται επίσης για τη διατροφική υποστήριξη της ηπατίτιδας, του εκζέματος, της ασθένειας της χοληδόχου κύστης, των προβλημάτων κυκλοφορίας, της υψηλής χοληστερόλης και του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS). Για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αιμοκάθαρσης των νεφρών και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. και για την πρόληψη της γήρανσης. Στην φυσιολογική διαδικασία γήρανσης τα επίπεδα της ειδικά στις εγκεφαλικές κυτταρικές μεμβράνες μειώνονται δραστικά.

ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΙΝΟΣΙΤΟΛΗ (ΡΙ)
Είναι φωσφολιπίδιο που περιέχει μια ινοσιτόλη συνδεδεμένη με την φωσφορική ομάδα του φωσφατιδικού οξέος και βρίσκεται ειδικά στις κυτταρικές μεμβράνες όπου είναι πρόδρομος σε διάφορες ουσίες που μεσολαβούν στην κυτταρική δραστηριότητα ως ενδιάμεσοι σηματοδοτικοί αγγελιοφόροι. Το γονικό φωσφολιπίδιο, φωσφατιδυλοϊνοσιτόλη, μπορεί να ρυθμίζει τη δραστικότητα πολλών ενζύμων που συνδέονται με τη κυτταρική μεμβράνη, συμπεριλαμβανομένης της τριφωσφατάσης αδενοσίνης- νατρίου και διαμεσολαβεί σε όλες σχεδόν τις ενδο -και δια- μεμβρανικές σηματοδοτικές διεργασίες.

ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΑΙΘΑΝΟΛΑΜΙΝΗ (ΡΕ)
Στον άνθρωπο, ο μεταβολισμός της φωσφατιδυλοαιθανολαμίνης θεωρείται ότι είναι σημαντικός στην καρδιά. Όταν η ροή του αίματος προς την καρδιά είναι περιορισμένη, διακόπτεται η ασύμμετρη κατανομή της φωσφατιδυλαιθανολαμίνης μεταξύ των φυλλαδίων της μεμβράνης και ως αποτέλεσμα η σωστή λειτουργία της κυτταρικής μεμβράνης διακόπτεται. Βρίσκεται στο νευρικό ιστό, στον εγκέφαλο, στα νεύρα και στο νωτιαίο μυελό. Το ΡΕ είναι προστάτης των λιπιδίων στις μεμβράνες είναι ένα ουσιαστικό μόριο για τη σύνθεση πρωτεϊνών οι οποίες είναι οι ίδιες απαραίτητες για την κυτταρική βιωσιμότητα και προκαλεί σχηματισμό αυτοφαγοσωμάτων.Η αυτοφαγία είναι μια φυσιολογική κυτταρική διεργασία, μέσω της οποίας προάγεται η επιβίωση των κυττάρων σε συνθήκες stress. Τα ίδια τα κύτταρα αιχμαλωτίζουν και ανακυκλώνουν στα λυσοσώματα ενδοκυτταρικές πρωτεΐνες και οργανίδια κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Μέσω της αυτοφαγίας διατηρείται η λειτουργικότητα των οργανιδίων, αποτρέπεται η συσσώρευση τοξικών ουσιών από τα κυτταρικά απόβλητα και παρέχονται υποστρώματα ώστε να διατηρηθεί η σωστή λειτουργία του μεταβολισμού σε περιπτώσεις υποσιτισμού. Επί πλέον, εκτιμάται ότι η απορρύθμιση της αυτοφαγίας εμπλέκεται στην παθογένεση ποικίλων ασθενειών του ανθρώπου, όπως οι νευροεκφυλιστικές διαταραχές, οι καρδιαγγειακές νόσοι και ο καρκίνος Athens Medical Society.

ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΙΚΟ ΟΞΥ
Tο οποίο αποτελεί τον κύριο ρυθμιστή του δικτύου μηνυμάτων που καθορίζει την ανάπτυξη των σκελετικών μυών και δημιουργεί μυική υπερτροφία. Οι έρευνες δείχνουν ότι μια αύξηση των επιπέδων φωσφατιδικού οξέος ενεργοποιεί την λειτουργία του m -TOR γονιδίου, του γνωστού και ως ’’αναβολικού μονοπατιού’’ αφού καθορίζει την διαδικασία της πρωτεϊνοσύνθεσης διεγείροντας τους ρυθμιστικούς παράγοντες μυογένεσης. Η όλη διαδικασία τονώνει την ενέργεια στο σώμα και αυξάνει την αντοχή.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΚΙΘΙΝΗΣ
ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΛΕΚΙΘΙΝΗΣ

• Η λεκιθίνη είναι ένα από τα κύρια θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα των εγκεφαλικών νεύρων και στο σπέρμα.
• Είναι απαραίτητη για τη δομή των κυτταρικών μεμβρανών.
• Είναι ένας φυσικός γαλακτωματοποιητής του λίπους αυτό σημαίνει ότι η λεκιθίνη έχει μία ιδιαίτερη χημική δομή που συγκρατεί τις ελαιώδεις και υγρές φάσεις διαφόρων τροφών μαζί. Αυτό της δίνει και το όνομα γαλακτωματοποιητής.
• Ως φυσικός γαλακτωματοποιητής του λίπους προλαμβάνει τη συσσώρευση χοληστερίνης. Η λεκιθίνη αυξάνει την απέκκριση των αποβλήτων από ουδέτερα στεροειδή μόρια. Αυτό μπορεί να μειώσει την απορρόφηση της διατροφικής χοληστερόλης από τα περιεχόμενα του εντέρου, ενώ μπορεί επίσης να περιορίσει την επαναπορρόφηση της ενδογενούς χοληστερόλης από τη ροή του αίματος.
• Η λεκιθίνη μπορεί να αυξήσει την ικανότητα που έχει η χολή να διαλύει τη χοληστερόλη. Με την διαδικασία αυτή βοηθά στην πρόληψη σχηματισμού πέτρας στη χολή
• Επιβραδύνει την αρτηριοσκλήρυνση.
• Είναι επίσης πηγή και δύο βιταμινών Β (χολίνη και ινοσιτόλη), οι οποίες επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης
• Βοηθάει στην μνήμη. Η λεκιθίνη είναι μια πολύ πλούσια πρωταρχική πηγή χολίνης, η οποία είναι απαραίτητη για τη δημιουργία της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία.
• Βοηθά στον καλό μεταβολισμό του λίπους της τροφής, συμβάλλοντας εν μέρει σε μια διαδικασία απώλειας βάρους.

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
46739
ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σχετικά προϊόντα
TERRANOVA Matcha Green Tea 400mg 100veg.caps TERRANOVA Matcha Green Tea 400mg 100veg.caps
-47%
Περιορισμένη προσφορά
Προσωρινά μη διαθέσιμο
Το συμπλήρωμα διατροφής Matcha Green Tea 400mg της Terranova, με matcha, πράσινο τσάι 100% βιολογικής καλλιέργειας, Ceremonial Grade AAA,  πλούσιο σε θειανίνες και καφεΐνη.
PHARMALIFE Aloe Garcinia Πόσιμο Συμπλήρωμα για τον Έλεγχο του Σωματικού Βάρους 1lt PHARMALIFE Aloe Garcinia Πόσιμο Συμπλήρωμα για τον Έλεγχο του Σωματικού Βάρους 1lt
-25%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Συμπλήρωμα διατροφής με βάση το εκχύλισμα γκαρκινία χρήσιμο για τον έλεγχο του σωματικού βάρους.
NOW FOODS Lecithin 1200mg 200softgels NOW FOODS Lecithin 1200mg 200softgels
-58%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Συμπλήρωμα διατροφής με λεκιθίνη για τον έλεγχο του βάρους, την πρόληψη της χοληστερόλης & των χολολίθων. Η Lecithin της NOW Foods προέρχεται από φυτική σόγια.

Μενού