×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

HERBES DEL MOLI Βιολογικό Βότανο Μολόχα (Άνθη) 30gr

Η μολόχα είναι ιδανική για τσάι με τις βασικές τις ιδιότητες δρα ως μαλακτικό των πνευμόνων, αποχρεμπτικό και αντιφλεγμονώδες. 

Read moreShow less
Κωδικός:
Ω13231 (Απαραίτητος για τηλεφωνικές παραγγελίες)
Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Barcode: 8428201102521
Κατασκευαστής:
Περιορισμένη προσφορά
4,75 € 3,80 €
ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ 0.95€
Αγαπημένα
Περιγραφή

Βιολογικό Βότανο Μολόχα (Άνθη) 30gr

Η Μολοχα (Malva sylvestris) είναι ένα φυτό ενδημικό στη Δυτική Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Σήμερα τη βρίσκουμε σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας, καθώς η Μολοχα μεταφέρθηκε και "προσαρμόστηκε" στο φυσικό περιβάλλον πολλών περιοχών (από την Αμερική μέχρι τη Ανατολική Αυστραλία) και απέκτησε μάλιστα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Έτσι, είναι μονοετές φυτό στη Βόρεια Αφρική, διετές στην Ευρώπη και πολυετές σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ιστορικά γνωρίζουμε πως η Μολόχα ήταν διαδεδομένη στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη για τη παρασκευή σούπας ή και ως "σαλατικό". Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η Μολόχα αποτελούσε τροφή των "φτωχών", καθώς υπήρχε σε σχετική αφθονία στη φύση και η κατανάλωση της μείωνε το αίσθημα της πείνας. Αναφορές στη Μολοχα και τα οφέλη από τη κατανάλωση της, γίνονται από τον Ισίοδο και τον Οράτιο.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Μολοχα χρησιμοποιείται με 2 τρόπους. Το αφέψημα Μολοχας θεωρείται αποτελεσματικό σε περιπτώσειςστομαχικών διαταραχών που συνοδεύονται από δυσκοιλιότητα.Η Μολοχα θεωρείται πως έχειήπια καθαρτική δράση, αποτοξινώνει και καταπραΰνει το γαστρεντερικό σύστημα.Η Μολοχα χρησιμοποιείται εξωτερικά ως κατάπλασμα ή λοσιόν για την περιποίηση φλεγμονών του δέρματος, όπως είναι τα σπυριά, οι "καλόγηροι", τα εξανθήματα και οι κάλοι.

Η δράση της είναι μαλακτική, επουλωτική, αντιφλεγμονώδης, στυπτική και αποχρεμπτική.Την χρησιμοποιούμε για φλεγμονές της στοματικής κοιλότητας(λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα), για ανάρρωση από γαστρίτιδα και έλκος στομάχου, καθώς και για την καταρροή του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και την βρογχίτιδα.Σε διεθνής μελέτες έχει αναφερθεί ότι δύο με τρία φλιτζάνια έγχυμα μολόχας την ημέρα σε συνδυασμό με κομπρέσες στο στήθος το βράδυ-από ζεστά φύλλα και στραγγισμένα καλά άνθη-έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στο εμφύσημα όπως καισε περιπτώσεις δύσπνοιας.

Τρόπος παρασκευής:

  • Αφέψημα:Bράζουμε περίπου για 10’ το αρωματικό φυτό σε αναλογία 1 κουταλιά της σούπας ανά 3 φλυτζάνια νερό. Στη συνέχεια το αφήνουμε για 15-20 λεπτά και σουρώνουμε. Ο τρόπος αυτός συνήθως χρησιμοποιείται στην προετοιμασία ροφημάτων από ρίζες, καρπούς, φλούδες.
  • Έγχυμα:Ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε τα ενεργειακά στοιχεία των βοτάνων. Βάζουμε τα φύλλα ή τα άνθη του φυτού σε αναλογία 1 κουταλιά της σούπας σε 1 φλυτζάνι του τσαγιού και προσθέτουμε βραστό νερό. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά και το σουρώνουμε.
Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
Ω13231
ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σχετικά προϊόντα
ZARBIS Johnz Ρόφημα Λουΐζα μη Κονιοποιημένη, 10gr ZARBIS Johnz Ρόφημα Λουΐζα μη Κονιοποιημένη, 10gr
-28%
Περιορισμένη προσφορά
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
Διουρητικό & εφιδρωτικό, συμβάλλει στη μείωση της κατακράτησης υγρών, στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος & των πεπτικών διαταραχών.
ZARBIS Johnz Ρόφημα Γλυκάνισο, 1,2grx10φακ. ZARBIS Johnz Ρόφημα Γλυκάνισο, 1,2grx10φακ.
-28%
Περιορισμένη προσφορά
Προσωρινά μη διαθέσιμο
Τονώνει το πεπτικό σύστημα, διουρητικές, αντισπασμωδικές ιδιότητες, εμμηναγωγό, για περιπτώσεις εκχυμώσεων και για απόφραξη των μαστών.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος