×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Συμπλήρωμα πρωτεΐνης

Καταχωρήθηκε στις2022-05-18

Το συμπλήρωμα πρωτεΐνης σε σκόνη αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο διαδεδομένα συμπληρώματα διατροφής στον κόσμο. Εσύ γνωρίζεις όμως τι σου προσφέρει;

Αρχικά, η πρωτεΐνη είναι από τα βασικότερα και πιο απαραίτητα συστατικά του οργανισμού σου. Είναι αυτή που σου δίνει ενέργεια και θα χτίσει τους μύες σου. Μέσα από μια διαδικασία, ο οργανισμός δημιουργεί την πρωτεΐνη που χρειάζεται για να επιτελέσει τις βασικές λειτουργίες. Δηλαδή, να διατηρήσει σε καλή υγεία τους μύες, το αίμα, τα κόκκαλα και γενικότερα τον οργανισμό. Οι άνθρωποι χρειάζονται αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης στη διατροφή τους, καθότι παρέχει αμινοξέα που το σώμα δε μπορεί να συνθέσει μόνο του.

Το συμπλήρωμα πρωτεΐνης είναι από τα πιο γνωστά αλλά και ασφαλή συμπληρώματα που μπορείς να λάβεις καθημερινώς. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο για εσένα; Γνωρίζεις τα είδη της και που θα σε βοηθήσει; Παρακάτω σου αναλύουμε τα οφέλη καθώς και προτάσεις για την επιλογή του κατάλληλου συμπληρώματος πρωτεΐνης .

Υπάρχουν τρεις μορφές πρωτεΐνης με τις τρεις πιο διαδεδομένες να είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η whey, οι φυτικές πρωτεΐνες για αθλητές που ακολουθούν χορτοφαγική τάση ζωής και η καζεΐνη.

Αναλυτικότερα, η πιο διαδεδομένη μορφή με το πληρέστερο προφίλ αμινοξέων και τον ταχύτερο χρόνο απορρόφησης είναι ο ορός γάλακτος (whey). Η σκόνη ορού γάλακτος αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη συμπλήρωση διατροφής όσων ασκούνται. Εστιάζει στην ταχύτερη δυνατή απορρόφηση με αποτέλεσμα να είναι η καλύτερη επιλογή για προ και μετά-αγωνιστικά γεύματα. Έτσι παρέχεται η απαιτούμενη δόση των θρεπτικών συστατικών άμεσα.

Η Power of Nature Sport Series 100% Whey Protein Powder με γεύση σοκολάτας είναι topεπιλογή για αθλητές. Καταναλώστε πριν και μετά την προπόνηση ή όποια στιγμή της ημέρας επιθυμείτε σαν ένα υψηλά πρωτεϊνούχο γεύμα.

Επιπλέον, η δεύτερη πιο διαδεδομένη μορφή συμπληρώματος πρωτεΐνης είναι οι φυτικές πρωτεΐνες. Απευθύνονται σε αθλητές που απέχουν από το κρέας και τα παράγωγά τους και έχουν πηγές τη σόγια, το ρύζι και τη βρόμη.

Η Biologos Organic Vegan Blend Protein είναι ένα βιολογικό μείγμα πρωτεϊνών με καρύδα και βανίλια, ιδανική για τόνωση του μυϊκού ιστού.

Η καζεΐνη, όπως αναφερθήκαμε και πριν, είναι συμπλήρωμα πρωτεΐνης αργής απορρόφησης από τον οργανισμό. Γι’ αυτό και προτείνεται σαν ρόφημα πριν από τον ύπνο ώστε να παρέχει σταθερές ποσότητες πρωτεϊνών καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οφέλη Πρωτείνης

  • Η μυϊκή ανάπτυξη απαιτεί ερέθισμα μέσω της σωματικής άσκησης και πρωτεΐνη για αποκατάσταση και ανάπτυξη του μυϊκού ιστού.
  • Η κατανάλωσή της αναπλάθει μικροτραυματισμούς που προκαλούνται από τα βάρη
  • Είναι η εύκολη και πιο κατάλληλη επιλογή όταν θέλεις να τροφοδοτήσεις γρήγορα τον οργανισμό σου με γεύμα μετά την προπόνηση.
  • Αποτρέπει την απώλεια της μυϊκής μάζας γι’ αυτό και ωφελεί ακόμα και τις ημέρες ξεκούρασης από την άθληση.

 

Τι να επιλέξεις

Ο στόχος, η ποιότητα και η τιμή θα πρέπει να σε κατευθύνουν για οποιαδήποτε απόφαση.  

Πιο συγκεκριμένα, η ποσότητα του συμπληρώματος πρωτείης έχει σχέση τόσο με τη διατροφή όσο και τον στόχο. Δηλαδή, ο στόχος σου είναι η γράμμωση ή η αύξηση μυϊκής μάζας;

Εδώ θα βρεις πρωτεΐνη σε σκόνη που αυξάνει τις σωματικές επιδόσεις σε ασκήσεις μικρής διάρκειας και υψηλής έντασης.

Τέλος και πιο σημαντικό είναι ότι όση πρωτεΐνη και να καταναλώσεις, δε πρόκειται να χάσεις κιλά ή να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι χωρίς την κατάλληλη σωματική άσκηση. Ο οργανισμός απορροφά την ποσότητα που χρειάζεται καθημερινώς για να θρέψει τους μυς και τους ιστούς. Την υπόλοιπη την αποβάλλει. Δες εδώ τις παρενέργειες υπερκατανάλωσης πρωτείνης.

Σχετικά προϊόντα
MY ELEMENTS Gainer Protein + Creatine Υψηλής Ισχύος Πρωτεΐνη & Κρεατίνη με Γεύση Σοκολάτα 2000gr MY ELEMENTS Gainer Protein + Creatine Υψηλής Ισχύος Πρωτεΐνη & Κρεατίνη με Γεύση Σοκολάτα 2000gr
-40%
Περιορισμένη προσφορά
Προσωρινά μη διαθέσιμο
Αυξάνει τις σωματικές επιδόσεις σε επαναλήψεις ασκήσεων μικρής διάρκειας και υψηλής έντασης. Συμβάλλει στη διατήρηση και αύξηση της μυϊκής μάζας.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος