×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Προϊόντα μακιγιάζ, πόσο ασφαλή είναι;

Καταχωρήθηκε στις2022-01-23

Τα τελευταία χρόνια πολλά λέγονται για τα προϊόντα περιποίησης που αφορούν όλη την οικογένεια όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες αλλά και για τα προϊόντα μακιγιάζ.

Είναι σίγουρο ότι πολλά από τα καλλυντικά που κυκλοφορούν δεν έχουν δοκιμαστεί για το αν είναι ακίνδυνα ή υποαλλεργικά παρόλο που οι βιομηχανίες καλλυντικών προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Επίσης, πολλά από αυτά κατασκευάζονται από μη εγκεκριμένα υλικά που είναι ακατάλληλα για την υγεία μας.

Είναι λογικό να μην γνωρίζουμε τι είναι το κάθε συστατικό που αναφέρετε στην ετικέτα του προϊόντος, ούτε πόσο κακό κάνει. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε μερικά τέτοια συστατικά ώστε να αρχίσετε να κοιτάζετε τις ετικέτες, γιατί μερικά από αυτά είναι υπεύθυνα για διάφορες άλλες αρρώστιες λόγω του ότι απορροφούνται από το δέρμα και επηρεάζουν τα όργανα του σώματος.

Συστατικά που πρέπει να αποφεύγουμε

Parabens

Τα Parabens δρουν ως συντηρητικά και συνήθως συναντώνται σε προϊόντα ενυδάτωσης, προϊόντα για τα μαλλιά και καλλυντικά για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηριδίων και άλλων μικροοργανισμών. Τα parabens είναι γνωστό ότι διαταράσσουν τη λειτουργία των ορμονών, αποτέλεσμα που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού και αναπαραγωγικής τοξικότητας, δηλώνουν οι ειδικοί. Παραδείγματα περιλαμβάνουν: methylparaben, proplyparaben, isopropylparaben και isobutylparaben. Εάν το "paraben" είναι στη λέξη, αποφύγετε το. Τα parabens είναι γνωστοί ενδοκρινικοί διαταράκτες, που σημαίνει ότι μιμούνται τα οιστρογόνα στο σώμα και μπορούν να οδηγήσουν σε ορμονικές ανισορροπίες και πιθανώς ακόμη και καρκίνο του μαστού.

Συνθετικά χρώματα

Tα συνθετικά χρώματα προέρχονται συχνά από πηγές πετρελαίου και πίσσας ή χημικές ενώσεις που αναμιγνύονται για να αντιδράσουν και να δημιουργήσουν χρώμα. Πολλά από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως καρκινογόνα ή συνδέονται με διάφορες διαταραχές στον οργανισμό μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε τα τεχνητά χρώματα στα προϊόντα διατροφής και σωματικής φροντίδας. Αναζητήστε συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμών όπως το FD & C Blue No. 1 ή το Blue 1. για να αναγνωρίσετε το συστατικό και αποφύγετε το.

Phthalates (φθαλικές ενώσεις)

Αποτελούν βασικά συστατικά των πλαστικών και τα συναντάμε σε λοσιόν, βερνίκια νυχιών, αρώματα και σπρέι μαλλιών. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: DBP, DEHP, DEP και άλλα. Όπως τα parabens, τα φθαλικά άλατα είναι ενδοκρινικοί διαταράκτες και μπορούν να προκαλέσουν ορμονικά και αναπαραγωγικά προβλήματα και γενετικές ανωμαλίες

Τεχνητό άρωμα / Parfum

Σχεδόν κάθε συμβατικό προϊόν περιποίησης δέρματος και καλλυντικών (ακόμη και «άρωμα») περιέχει τεχνητά αρώματα. Οι κατασκευαστές δεν απαιτείται να αποκαλύψουν τι είναι πραγματικά στα αρώματά τους, οπότε θα δείτε απλώς το Fragrance ή το Parfum στη λίστα συστατικών, όταν θα μπορούσε να είναι ένα κοκτέιλ καρκινογόνων, αλλεργιογόνων, ενδοκρινικών διαταραχών και ερεθιστικών.

Θειικό νάτριο Lauryl και θειικό νάτριο Laureth θειικό

Τα SLS / SLES είναι παράγοντες αφρισμού που χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως περιποίηση δέρματος και καλλυντικά, σαμπουάν και οδοντόκρεμα. Είναι επιφανειοδραστικά που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος ή να προκαλέσουν αλλεργίες. Επιπλέον, χημικές ενώσεις γνωστές ως «νιτροζαμίνες» είναι κοινά υποπροϊόντα της διαδικασίας θείωσης. Το 90% των νιτροζαμινών πιστεύεται ότι είναι καρκινογόνο.

Τολουόλιο

Το τολουόλιο είναι μια χημική ουσία που βρίσκεται συνήθως στο βερνίκι νυχιών και τις βαφές μαλλιών. Είναι ένας πτητικός πετροχημικός διαλύτης που μπορεί να είναι τοξικός για το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες. Εάν είστε έγκυος, προσέξτε ιδιαίτερα και αποφύγετε εντελώς το βερνίκι νυχιών που περιέχει τολουόλιο..

Πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG)

Η πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG) χρησιμοποιείται για πολλούς τύπους καλλυντικών για να πήξει το μείγμα, ειδικά σε λοσιόν, σαμπουάν και αντηλιακά. Το PEG συχνά μολύνεται με οξείδιο του αιθυλενίου (γνωστό καρκινογόνο) και 1,4-διοξάνιο (το οποίο προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και απαγορεύεται στον Καναδά).

Διαιθανολαμίνη

Η διαιθανολαμίνη είναι ένας παράγοντας αφρισμού. Είναι μια γνωστή καρκινογόνος και αναπνευστική τοξίνη, γι 'αυτό η ΕΕ έχει περιορίσει τη χρήση της σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Παρ 'όλα αυτά, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε αφρόλουτρο, πλύσιμο σώματος και σαμπουάν στις ΗΠΑ. Συντομεύεται συχνά ως DEA στις ετικέτες καλλυντικών.

Τρικλοζάνη

Το Triclosan είναι αντιβακτηριακός παράγοντας που χρησιμοποιείται σε αντιβακτηριακά σαπούνια. Το 2016, απαγορεύτηκε το σαπούνι που χρησιμοποιείται σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπεται στα προσωπικά καλλυντικά. Όχι μόνο η τρικλοζάνη συμβάλλει στα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια, αλλά είναι επίσης ενδοκρινικός διαταράκτης και αποδείχθηκε ότι συμβάλλει στη φλεγμονή του εντέρου και προάγει την ανάπτυξη όγκων σε μελέτες ποντικών.

Χημικά αντηλιακά

Η χημική oxybenzone που απορροφά τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι ένα ιδιαίτερα απορροφητικό συστατικό που έχει αποδειχθεί ότι μιμείται τα οιστρογόνα στο σώμα και έχει υψηλό ποσοστό για δερματικές αλλεργίες. Άλλοι συνθετικοί χημικοί αντηλιακοί παράγοντες, όπως η benzophenone, η PABA, η avobenzone, η homosalate και η ethoxycinnmate, μπορεί να προκαλέσουν κυτταρική βλάβη και καρκίνο στον οργανισμό. Φυσικά, συνίσταται να φοράτε SPF καθημερινά. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν ψευδάργυρο και διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία δρουν ως φυσικό μπλοκ UV και δεν απορροφώνται εύκολα από το δέρμα ενώ είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Τα φυσικά καλλυντικά της εταιρείας SANTE Νaturkosmetik, φροντίζουν εσάς και το περιβάλλον με ενεργά συστατικά που βασίζονται μόνο σε φυτά, καθώς και σε πολύτιμα εκχυλίσματα και έλαια πιστοποιημένης βιολογικής ποιότητας. Είναι 100% απαλλαγμένα από επικίνδυνα χημικά όπως SLS, parabens, χρωστικές ουσίες και αρώματα. Κανένα προϊόν της δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα και όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται έχουν επιλεχθεί προσεκτικά, είναι κλινικά και δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. Πληρούν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας των διεθνών οργανισμών πιστοποίησης BDIH και NaTrue.

Η SANTE Νaturkosmetik σας παρουσιάζει μια νέα σειρά μακιγιάζ (concealer, make-up, πούδρες, ρουζ, μολύβια ματιών, σκιές ματιών, mascara, μολύβια φρυδιών, ενυδατικά κραγιόν, κραγιόν ματ, μολύβια χειλιών, lipgloss, lipbalm), με απίστευτα όμορφα χρώματα, κατασκευασμένα από καθαρά φυσικά συστατικά υψηλής ποιότητας με φυτικά έλαια και εκχυλίσματα, που εξασφαλίζουν την απαλή φροντίδα του δέρματος. Είναι άριστα συμβατά με κάθε τύπο δέρματος ακόμα και για το πολύ ευαίσθητο. Για υπέροχη καθαρή απαλή και βελούδινη επιδερμίδα.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος