×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Ακετυλο-L-καρνιτίνη (Acetyl-L-Carnitine) και ο ρόλος της στη λειτουργία των κυττάρων!

Καταχωρήθηκε στις2021-11-11

Η ακετυλο-L-καρνιτίνη, ALCAR ή ALC, είναι ένα αμινοξύ το οποίο δημιουργείται στο σώμα από την ένωση των αμινοξέων λυσίνη και μεθειονίνη. Είναι μια ακετυλιωμένη μορφή της L-καρνιτίνης και έχει την ίδια δομή και παρόμοια λειτουργία με αυτή. Συμμετέχει δηλαδή στο μεταβολισμό της τροφής σε ενέργεια και προστατεύει τα κύτταρα όλου του σώματος από τον εκφυλισμό που σχετίζεται με την ηλικία. Παράγεται από το ανθρώπινο σώμα.

Η καρνιτίνη προέρχεται από αμινοξέα και βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα του σώματος. Το όνομά της προέρχεται από την λατινική λέξη carnus(σάρκα) επειδή αρχικά απομονώθηκε από το κρέας. Αναφέρεται σε έναν αριθμό ουσιών οι οποίες περιλαμβάνουν την L-καρνιτίνη, την ακετυλο-L-καρνιτίνη και την προπιονυλο- L-καρνιτίνη.

Είναι σημαντικός ο ρόλος της στην παραγωγή ενέργειας. Μεταφέρει τα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου στα μιτοχόνδρια, ώστε να μπορέσουν να οξειδωθούν και να παράξουν ενέργεια. Μεταφέρει τις τοξικές ενώσεις που δημιουργούνται μέσα στα μιτοχόνδρια έξω από αυτά και αποτρέπει τη συσσώρευσή τους. Συγκεντρώνεται σε ιστούς, όπως σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ που χρησιμοποιούν τα λιπαρά οξέα ως διαιτητική «καύσιμη ύλη».

Το συμπλήρωμα διατροφής FULL HEALTH Acetyl-L-Carnitine 500mg 60 φυτικές κάψουλες

  • Έχει ενεργό ρόλο στην αντιοξειδωτική δράση των κυττάρων, στη διατήρηση της νεανικής λειτουργίας στον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ, το νευρικό και μυϊκό σύστημα και σε όλο το σώμα.
  • Βοηθά στο κάψιμο λίπους και το αδυνάτισμα.
  • Υποστηρίζει την παραγωγή της κυτταρικής ενέργειας, βοηθώντας στη μεταφορά λίπους στα μιτοχόνδρια, όπου μετατρέπεται σε ATP(κυτταρικό καύσιμο).
  • Συμβάλλει στην παραγωγή της ακετυλοχολίνης και σε συνδυασμό με το λιποϊκό οξύ μειώνει την μιτοχονδριακή αποδόμηση η οποία επιφέρει τη διαδικασία της γήρανσης, τη μείωση της ενέργειας και της μνήμης.
  • Αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες βελτιώνουν την μιτοχονδριακή λειτουργία.
  • Βοηθά στην αύξηση της δραστικότητας των ενζύμων της κυτταρικής αναπνευστικής αλυσίδας.
  • Μειώνει τη γλυκοζυλίωση των κυττάρων και σταματά τη φθορά, τη γήρανση και το οξειδωτικό στρες. Η συμπλήρωση με το συνένζυμο Q10 και το άλφα λιποϊκό οξύ διατηρεί τη λειτουργία των μιτοχονδρίων και ενισχύει την αντιγηραντική της δράση.
  • Υποστηρίζει την καρδιακή λειτουργία, προστατεύει το μυοκάρδιο από την κόπωση, δίνει ενέργεια στην καρδιά.
  • Έχει σημαντική νευροπροστατευτική επίδραση έναντι του εκφυλισμού τραυματισμένων κινητικών νευρώνων. Υποστηρίζει τη μυϊκή τόνωση και προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο και τη δυσκινησία, βελτιώνει την απόδοση των σκελετικών μυών στα πόδια.
  • Αποτοξινώνει τον οργανισμό μεταφέροντας τις τοξικές ουσίες που συσσωρεύονται στα μιτοχόνδρια έξω από αυτά.
  • Μειώνει την κόπωση και των νέων και των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων, μέσα από το μηχανισμό καλύτερης παραγωγής ενέργειας στα κύτταρα.
  • Προλαμβάνει και αναστρέφει τον νευροεκφυλλισμό. Έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην πρόληψη μείωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας, η οποία συνήθως εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της γήρανσης. Βοηθά στον εγκέφαλο να αποδίδει καλύτερα, βελτιώνει τη διάθεση, τη μνήμη, τη μάθηση και δημιουργεί περιβάλλον ανανέωσης και προστασίας στα εγκεφαλικά κύτταρα. Μπορεί αν επιβραδύνει την πρόοδο της νόσου Αλτσχάιμερ.
  • Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε άτομα που δεν επεξεργάζονται ικανοποιητικά τη γλυκόζη (διαβήτης – αντίσταση στην ινσουλίνη).
  • Μπορεί να αποτρέψει τον καταρράκτη εμποδίζοντας την προκαλούμενη από γλυκοζυλίωση πρωτεϊνική βλάβη στον οφθαλμικό φακό.
  • Βελτιώνει τη σεξουαλική δυσλειτουργία, την κατάθλιψη, την κούραση και βελτιώνει τη χρηστική κατανομή της υπάρχουσας τεστοστερόνης. Αυξάνει την κίνηση του σπέρματος, βελτιώνει τον αριθμό και την κίνηση των σπερματοζωαρίων.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης διατροφής. Πριν τη χρήση τους συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος