×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Φυτικά έλαια για φροντίδα και ομορφιά της επιδερμίδας!

Καταχωρήθηκε στις2021-07-04

Τα φυτικά έλαια ή έλαια βάσης είναι λιπαρές ουσίες, οι οποίες εξάγονται από διάφορα μέρη των φυτών (από τους καρπούς, τους σπόρους, τα φύλλα κ.ά.) και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα. Προσφέρουν θρέψη, ενυδάτωση και ελαστικότητα στο δέρμα. Για το λόγο αυτό περιλαμβάνονται στη σύσταση πολλών καλλυντικών προϊόντων περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών (ενυδατικές κρέμες, σαμπουάν, σαπούνια κ.ά.). Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από μόνα τους ως θεραπείες ενυδάτωσης στο πρόσωπο και στα μαλλιά.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά από τα πιο γνωστά έλαια βάσης:

  • Ελαιόλαδο: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία. Περιέχεται σαν συστατικό σε πολλά καλλυντικά. Προσφέρει ενυδάτωση, δρα κατά των ρυτίδων, χαρίζει λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα, προλαμβάνει την ψαλίδα, ενδυναμώνει τα μαλλιά.
  • Αμυγδαλέλαιο: Έχει ισχυρές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Σε καλλυντικές κρέμες συσφίγγει και ενυδατώνει το δέρμα, συμβάλλει στην εξάλειψη των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια. Ως λάδι είναι ιδανικό για μασάζ σώματος, ντεμακιγιάζ και για το δέρμα των μωρών.
  • Έλαιο καρύδας: Χαρίζει βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και λαμπερή. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία του προσδίδει αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • Καστορέλαιο: Παχύρευστο λάδι, ιδανικό για την περιποίηση των μαλλιών. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας.
  • Αργανέλαιο (Argan Οil): Κατάλληλο για ξηρό και λιπαρό δέρμα γιατί είναι μη φαγεσωρογόνο. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Κρατά την υγρασία του δέρματος και προστατεύει τους ιστούς από το οξειδωτικό στρες. Ενυδατώνει το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής.
  • Έλαιο τεϊόδεντρου (Tea Tree Oil): Με ισχυρή απολυμαντική δράση, κατάλληλο για δέρμα με τάση ακμής. Καταπολεμά τις φλεγμονές και τις μολύνσεις.
  • Έλαιο ροδιού: Πλούσιο σε πολυφαινόλες. Δρα κατά των ελευθέρων ριζών και προστατεύει την επιδερμίδα από πρόωρη γήρανση. Πλούσιο σε τανίνες και ανθοκυανίνες που προστατεύουν το δέρμα από τη φωτογήρανση. Συσφίγγει τους πόρους και χαρίζει ελαστικότητα.
  • Έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς: Πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, έχει επουλωτική και αναπλαστική δράση σε ουλές και ραγάδες. Χαρίζει βαθιά ενυδάτωση.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος