×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Τι είναι η λεκιθίνη και οι ιδιότητές της

Καταχωρήθηκε στις2021-07-17

Εάν απορείς τί είναι η λεκιθίνη και οι ιδιότητές της, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να μάθεις! Η λεκιθίνη είναι μία φυσική λιπαρή ουσία, η οποία παράγεται από τον οργανισμό. Αποτελεί βασικό δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και δρα ως γαλακτωματοποιητής του λίπους. Με πιο απλά λόγια, είναι φυσικός λιποδιαλύτης! Συγκεκριμένα, έχει την ιδιότητα να διασπά τα λίπη σε μικρότερα σωματίδια, να τα ρευστοποιεί κάτι που βοηθά να αφομοιώνονται από τον οργανισμό και να μετατρέπονται σε ενέργεια. Αυτή η φυσική ουσία χρησιμοποιείται στη φαρμακοβιομηχανία , στη βιομηχανία τροφίμων, αλλά και σα συμπλήρωμα διατροφής. Παράλληλα, περιλαμβάνει φωσφορικό οξύ, γλυκερόλη, γλυκίνη, γλυκολιπίδια, λιπαρά οξέα και φωσφολιπίδια χολίνης και ινοσιτόλης τα οποία αποτελούν και τα βασικά δομικά της συστατικά.

Λεκιθίνη & Δομικά συστατικά

Τα δομικά συστατικά της λεκιθίνης είναι τα φωσφολιπίδια:

  • Φωσφατιδυλοχολίνη (PC): Βοηθά τον οργανισμό να επεξεργάζεται τα λίπη και παρέχει δυνατή στήριξη στις κυτταρικές μεμβράνες, προστατεύει το κύτταρο και κρατάει μακριά τις διάφορες επιβλαβείς ουσίες
  • Φωσφατιδυλινοσιτόλη (PI): Είναι ένα σημαντικό λιπίδιο το οποίο βρίσκεται στους ιστούς και τις κυτταρικές δομές.
  • Φωσφατιδυλαιθανολαμίνη (PE): Αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο στις διπλοστοιβάδες της κυτταρικής μεμβράνης. Βρίσκεται στον νευρικό ιστό και στον νωτιαίο μυελό.
  • Φωσφατιδυλοσερίνη (Ρ): Βρίσκεται στις μεμβράνες των νευρικών κυττάρων (βοηθά στην καλή λειτουργία τους) και στον εγκέφαλο. Διευκολύνει την επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων μεταξύ τους, βοηθά στην νοητική λειτουργία, βελτιώνει τη μνήμη.
  • Φωσφατιδυλικό οξύ (ΡΑ): Καθορίζει την ανάπτυξη των σκελετικών μυών, αυξάνει την αντοχή, δίνει ενέργεια.

Λεκιθίνη & Ιδιότητες

  • Υποστηρίζει την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Αποτρέπει την αρτηριοσκλήρυνση, προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από εκφυλισμό, ενισχύει τη λειτουργία της μνήμης.
  • Βοηθά στη ρύθμιση και μείωση της χοληστερίνης. Διαλύει τα λίπη και τα διατηρεί σε αιώρηση ως φυσικός γαλακτωματοποιητής, εμποδίζοντας τη συσσώρευση και εναπόθεσή τους στις αρτηρίες. Προστατεύει την καρδιά, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας τη δραστηριότητα των μακροφάγων κυττάρων τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από παθογόνους μικροοργανισμούς.
  • Προστατεύει το ήπαρ (συκώτι) αποτρέποντας τη συσσώρευση λίπους σε αυτό.
  • Βοηθά στον καλό μεταβολισμό του λίπους της τροφής, συμβάλλοντας έτσι στη διαδικασία απώλειας βάρους. Επίσης βοηθά στον έλεγχο του λίπους και αποτρέπει την αποθήκευσή του στους ιστούς.
  • Αυξάνει την ικανότητα που έχει η χολή να διαλύει τη χοληστερόλη και βοηθά στην πρόληψη σχηματισμού πέτρας.
  • Είναι πηγή δύο βιταμινών Β (χολίνη, ινοσιτόλη), οι οποίες επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Η Λεκιθίνη Κάνει Θαύματα

Το FULL HEALTH Λεκιθίνη από ηλίανθο σε σκόνη 300gr, αποτελεί μια ιδανική εναλλακτική λύση εφόσον πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στη σόγια και στο αυγό. Επιπλέον, ένα άλλο πλεονέκτημα της λεκιθίνης ηλίανθου είναι ότι υπόκειται σε επεξεργασία με χημικά πρόσθετα. Είναι 100% φυσική, χωρίς τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Είναι επίσης πλούσια σε φωσφατιδυλοχολίνη και φωσφατιδυλινοσιτόλη, οι οποίες βρίσκονται σε ίση ποσότητα, σε αντίθεση με τη λεκιθίνη σόγιας όπου η φωσφατιδυλική ινοσιτόλη βρίσκεται σε μικρότερη αναλογία.

Επωφελήσου από τις φυσικές λιποδιαλυτικές ιδιότητες της λεκιθίνης με αυτό το εκλεκτό προϊόν!

{product:58}

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος