×
Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Βιολογικό Αλεύρι Ζέας Ολικής Άλεσης 1kg

Κωδικός:
71418 (Απαραίτητος για τηλεφωνικές παραγγελίες)
Διαθεσιμότητα: Παράδοση έως 30 ημέρες
Barcode: 5200137793034
Περιορισμένη προσφορά
5,20 € 4,16 €
ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ 1.04€
Αγαπημένα(1)
Περιγραφή

Άλευρα

Βιολογικό Αλεύρι Ζέας Ολικής Άλεσης 1kg

Η Ζέα (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Δείγματά του έχουν βρεθεί σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον ελλαδικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12.000 χρόνια π.χ. Με το πέρασμα του χρόνου επιλέχθηκαν πιο αποδοτικές και πιο εύκολες καλλιέργειες δημητριακών όπως το σιτάρι και το ρύζι. Έτσι η καλλιέργειά του είχε εξαφανιστεί.Μετά από μακρόχρονη λησμονιά, οι νεότεροι επιστήμονες το “ανακάλυψαν” ξανά και κυρίως μετά τις έρευνες του Άγγλου Allen.

Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότιη Ζέα περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από τα άλλα δημητριακά.Το μαγνήσιο ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Περιέχει δευψηλά ποσοστά του αμινοξέος λυσίνη που καθιστά τα ζυμαρικά που παράγονται από τη Ζέα, ιδιαίτερα εύπεπτα

Το αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι δεν φράσει τις αρτηρίες,όπως το αλεύρι από το απλό μονόκκοκο σιτάρι που τρώμε (μαλακό ή σκληρό), το οποίο περιέχει γλουτένη.

Γλουτένη έχει και η ζέα, αλλά πολύ λιγότερη σε ποσότητα και πιο εύπεπτη.Μπορεί να καταναλώνεται από τα άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη, ΑΛΛΑ ΟΧΙ από τα άτομα με κοιλιοκάκη.Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και ρυθμίζει καλύτερα την γλυκόζη στο αίμα, για αυτό είναι ιδανική για διαβητικούς.

Ο αυθεντικός ελληνικός σπόρος ζέας καλλιεργείται  συστηματικά στα κτήματα Αντωνόπουλου αφού αυτοί είναι που τον διατήρησαν και τον αναβίωσαν

 

Διατροφικός Πίνακας ανά 100 γρ :

Ενέργεια347 kj / 1456 Kcal
Λιπαρά1,8 γρ από τα οποία κορεσμένα 0,3 γρ
Υδατάνθρακες70 γρ από τους οποίους Σάκχαρα 0,2 γρ
Φυτικές Ίνες5,8 γρ
Πρωτεϊνη12,6 γρ
Αλάτι0 γρ
Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
71418
ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σχετικά προϊόντα
BIOAGROS Αλεύρι Σίκαλης Ολικής Άλεσης 1kg BIOAGROS Αλεύρι Σίκαλης Ολικής Άλεσης 1kg
-20%
Περιορισμένη προσφορά
Παράδοση έως 30 ημέρες
Αλεύρι ολικής άλεσης από σίκαλη βιολογικής καλλιέργειας, μεγάλης διατροφικής αξίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, από ολόκληρο τον κόκκο της σίκαλης.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος